Foci

2023.05.07. 21:32

Szabó győztes góllal debütált a Füredben

Címkék#foci#sport

A labdarúgó NB III. nyugati csoportjának 36. fordulójában a Kelen SC-t fogadta vasárnap a Balatonfüredi FC, és 1-0-ra nyert.

Juhász-Léhi IStván

Fotó: Nagy Lajos

 

Kicsit borongós, esőre álló időben kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak azonnal magukhoz ragadták kezdeményezést és a térfelükre szorították a vendég Kelen csapatát. A füredi nyomásnak már a 9. percben meglett az eredménye, amikor is a bal oldalon előretörő és szép cselt bemutató Zsiga Máté ívelte be a labdát, amelyet a jó ütemben berobbanó Szabó Gábor – első füredi gólját megszerezve – védhetetlenül bólintott a jobb felső sarokba, 1-0. A gólt követően továbbra is támadásban maradt a hazai csapat, de a helyzetek ellenére Czerula kapus hálóját nem sikerült bevenni. A vendégek szinte csak a védekezéssel törődtek és kontratámadásokkal próbáltak eljutni a Füred kapujához, de érdemleges helyzetig nem jutottak, így az eredmény az első félidőben már nem változott.

A második félidőben magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, de a gólveszély hiányzott a támadásaikból, míg a hazaiak visszahúzódtak a térfelükre és gyors támadásokkal próbálták bevenni a Kelen kapuját. A félidő utolsó harmadában mindkét csapat szinte csak a támadással törődött, de igazi gólhelyzetekig csak a hazaiak jutottak, ám azok kimaradtak, így az eredmény már nem változott. A mérkőzés nagyobb részében fölényben játszó, több nagy helyzetét elpuskázó Balatonfüred Szabó Gábor szépségdíjas találatával teljesen megérdemelten múlta felül a mezőnyben tetszetősen adogató, de a hazai kapura teljesen veszélytelen Kelen gárdáját.

 

Balatonfüred FC–Kelen SC 1-0 (1-0)

Balatonfüred, 300 néző, v.: Kovács.

Balatonfüredi FC: Erdélyi Szabó G. (Sárossy 68.), Szalai, Zsiga (Csernyicki 90.), Lasz, Pécseli, Bartha (Róth 68.), Szabó I Bence (Imre 86.), Tóth G., Rádai, Géringer. Vezetőedző: Borgulya István.

Kelen SC: Czerula Vass, Babinszky, Wild, Bárány-Doór (Oláh a 60.), Rónaszéki, Pintér, Rétyi,
Tímári, Csákány, Szalai. Vezetőedző: Bordán Csaba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában