Küldöttközgyűlés a VEDAC-nál

2023.06.08. 11:36

Gosztolai Mária kapta a Szabó Ernő-díjat

Díjátadóval egybekötött küldöttközgyűlést tartott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), ahol elismerték az elmúlt év legjobb sportteljesítményeit, és gazdára talált a Szabó Ernő-díj is.

Napló

Szabóné Harlai Katalin, Gosztolai Mária és Józsa Tamás

Forrás: VEDAC

Dr. Józsa Tamás elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Németh Attila ügyvezető igazgató kapta meg a szót, aki levezető elnökként ismertette az egyesület 2022. évi munkájáról, pénzügyi gazdálkodásáról, eredményeiről szóló beszámolót. 

A küldöttek döntöttek a VEDAC alapszabályának módosításáról is néhány pontban. Olyan változtatásokat eszközöltek, amelyek az idejétmúlt szövegrészeket törölték, az egyesület működését támogatják, ugyanakkor bővítik a klub gazdasági tevékenységeinek körét, és olyan szabályok meghozását, amelyek új szakosztályok létrehozását célozzák meg.

Ezt követően a felügyelőbizottságban tartottak tisztújítást, mert Szentessy Balázs tag jelezte lemondását. Németh Attila javaslatára Hartmann Péter Pált, a NetMaxx csoport tulajdonosát, a Balatonfüred-Veszprém Rotary Club Egyesület elnökét kérték fel a tagságra. A küldöttek meg is szavazták a jelöltet.

Gazdára talált a 2016-ban alapított Szabó Ernő-díj. Ezt az elismerést azok kapják, akik az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szereztek. Idén Gosztolai Mária szenior dobó kapta az elismerést, aki Szabó Ernő özvegyétől, Szabóné Harlai Katalintól és Józsa Tamástól vehette át az emlékplakettet. 

Gosztolai Mária gyermekkorától kezdve atletizált, ötpróbázott. Rövid ideig az MTK-ban is versenyzett, de egy súlyos sérülés kettétörte a pályafutását. 33 év kihagyás után, 2006-ban tért vissza az atlétikapályára, a VEDAC színeiben súlylökéssel, diszkoszvetéssel és kalapácsvetéssel kezdett el foglalkozni. Első nemzetközi megméretése Linzben volt 2006-ban, ahol 11. helyen zárt súlylökésben, innen datálja szenior pályafutásának kezdetét.

Rendkívüli eredménysorral büszkélkedhet: 7 világbajnoki aranyérmet szerzett, Európa-bajnokságokon 12 alkalommal állhatott fel a dobogóra. Három szeniorolimpián vett részt, 2009-ben Sydneyben két ezüstérmet, 2013-ban Torinóban egy-egy ezüst- és bronzérmet vehetett át.

A pandémia miatt a szeniorolimpiákat újra és újra elhalasztották, pedig már csak az olimpiai aranyérem hiányzik a kollekciójából.

Idei célja a W75-ös kategóriában a diszkoszvetés világcsúcsának megdöntése, melyhez alig 70 centimétert kell javítania egyéni csúcsán.

Díjazták még a 2022-ben kiemelkedően teljesítő atlétákat. Az év női atlétájának Kövér Fanni gerelyhajítót, U20-as magyar bajnok, világbajnoki ötödik helyezett sportolót választották. A férfiaknál a szintén U20-as magyar bajnok, világbajnoki döntős kalapácsvető, Csekő Miklós vehette át a díjat. 

Rajtuk kívül még számos atlétát szólítottak színpadra, akik az előző évben remek eredményekkel örvendeztették meg az egyesületet, valamint a klub edzőinek is megköszönték az egész éves munkát, és különdíjak átadására is sor került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában