Veol Sportpodcast

2023.06.06. 11:03

Novothny Soma: nem vagyok a magyar szurkolók kedvence

Anno, 2011 őszén sokan felkapták a fejüket egy fiatal veszprémi labdarúgó teljesítményére, aki mindössze 16 éves volt, amikor 13 mérkőzésen kilenc gólig jutott a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Novothny Soma és Horváth Gábor a stúdióban

Fotó: MW

Még többen ismerték meg az országban, amikor nem sokkal később az olasz óriásklub, az SSC Napoli szemet vetett rá és leigazolta.

A veszprémi futballélet ismerői persze egyiken sem lepődtek meg, hiszen mi jól tudtuk, hogy Novothny Soma nemcsak hogy jó barátságot ápol a labdával, de a gólérzékenysége is különleges. Utóbbira csak egy példa, utánpótlás játékosként akadt 80 találatos szezonja is!

Eredetileg nem készült profi labdarúgó pályafutásra, de a nápolyi szerződés mindent eldöntött. Új utat nyitott meg és az út egészen Kelet-Ázsiáig vezette, de játszott Németországban és Cipruson is.

Most saját bevallása szerint pályafutása legrosszabb szezonja áll mögötte, de vannak még tervei és álmai a futballban. Azt is elárulta, mit szeretne kezdeni pályafutását követően.

A Veol Sportpodcast legfrissebb adásának vendége Novothny Soma labdarúgó.


 

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában