Kosárlabda

2023.06.28. 10:46

Skót tréner érkezik Veszprémbe

Új szakvezetője van az előző szezon végén az NB I/B Zöld csoportba kiesett Veszprém Kosárlabda Klubnak, az egyesületet működtető gazdasági társaság hároméves szerződést kötött a skót Alexander Geddes-szel.

Király Ferenc

Forrás: pexels.com

A 23 éves szakembert a kontinens legtehetségesebb fiatal edzői közé sorolják, ezt bizonyítja, hogy ő az Euroliga Vezetőedzői Testületének az operatív vezetője, és az eddigi karrierje során olyan trénerekkel dolgozhatott együtt, mint Zeljko Obradovic, a szerb Partizan Beograd jelenlegi, valamint Pablo Laso, a spanyol Real Madrid egykori szakmai főnöke. – Alex Geddest az Athlete Plus-szal közösen szervezett tavaszi táborunk során ismertük meg. A fiatal kora ellenére nagy tudással rendelkezik. Számunkra meggyőző volt az akkori négy nap, amit Veszprémben együtt töltöttünk, emberileg és szakmailag is. Biztos vagyok benne, hogy a magyar kosárlabdázás is profitálhat ebből a szerteágazó kapcsolatrendszerből – mondta Naményi Miklós, a VKK ügyvezető elnöke.

–   Felvillanyozott a klub jövőképe, ezen vízió mellett köteleztem el magamat. Alig várom, hogy a skót szívemet és lelkemet, illetve a szerb kosárlabda-szemléletemet elhozhassam ide, és segíthessek egy olyan program felépítésében, ami sikert hozhat és amire a klub szurkolói, de egyáltalán a veszprémiek büszkék lehetnek – tette hozzá az új vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!