Sok a változás az NB I-ben

2023.07.21. 11:29

Az Újpest lesz a Veszprém első ellenfele

Elkezdte a felkészülést a 2023/2024-es bajnoki évadra a veszprémiek NB I-es futsalcsapata, amely augusztus 14-én játssza első tétmeccsét az új idényben.

Horváth Gábor

A brazil Everton szolgálataira továbbra is számíthatnak a bakonyiak Archív fotó: Nagy Lajos

Hullámzó, izgalmas, nehéz szezont tudhat maga mögött az 1. Futsal Club Veszprém, amely úgy lett bronzérmes, hogy akadt egy komoly mélypontja, egy huzamban tíz bajnokin maradt nyeretlen. A csapat képes volt kilábalni a hullámvölgyből, kiküzdötte a bronz-párharcban való szereplést, ahol jobbnak bizonyult a Kecskemétnél, így nagy hajrában a harmadik helyen végzett a bajnok Haladás és a második Berettyóújfalu mögött.

A bakonyiak keretében nem volt nagy változás, Boromisza Dániel abbahagyta a futsalt, illetve Soós Benjámin kapus távozott. A helyükre két fiatal érkezett Lux B. Gábor és Oswald Dániel személyében. Az egyesület beszámolója szerint három saját nevelésű fiatal, Bognár Martin, Lengyel Máté és Meczner Boldizsár a felnőtt csapattal kezdte meg a nyári felkészülést.

Ami egészen augusztus 14-ig tart, ekkor rajtol a honi futsal élvonal következő idényének küzdelemsorozata. A veszprémiek első ellenfele az Újpest lesz, azt a találkozót Budapesten vívják a felek. Az 1. FCV első hazai bajnokija augusztus 18-án esedékes, Fehér Zsolt alakulata aznap az MVFC Berettyóújfalut látja vendégül.

A futsal NB I mezőnyét idén is 12 csapat alkotja, a kieső ELTE és Rubeola FC helyére a Pécs és a Maglód került fel.

Az élvonal együttesei: Veszprém, Nyíregyháza, Aramis SE, DEAC, Haladás, Maglód, Magyar FA, Berettyóújfalu, Nyírbátor, PTE-PEAC, Kecskemét, Újpest.

A mezőnyben több változás is történt, sok helyen edzőt cseréltek (például a bajnok Haladásnál, ahol Calvo Rodriguez Juan Ramont a brazil  Felipe Condet váltotta), illetve természetesen a játékoskeretek is folyamatosan alakulnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!