MOL Magyar Kupa

2023.08.27. 16:33

Egy csapat maradt állva

A MOL Magyar Kupa második fordulójában öt Veszprém vármegyei együttes szállt harcba, hogy a legjobb 64 közé kerüljön, azonban csak egy csapatnak jött össze a továbbjutás. A Balatonfüredi USC hatot, a Pápa négyet kapott ellenfelétől.

Balogh Dávid

A rutinosabb Veszprém öt góllal volt jobb ellenfelénél

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi USC–Dorogi FC 0-6 (0-0)

Balatonfüred, 100 néző. V.: Iványi G. 

Gsz: Tomás (2), Barna (2) Balla, Ludvig-Bende. 

Az első félidőben még tudta tartani a lépést a fiatal füredi csapat az NB III-as Doroggal, de ehhez az is kellett, hogy Filipánics kapus 6 alkalommal is bravúrral hárított. Fordulás után aztán már gólokban is megmutatkozott a két csapat közti erőnléti és tudásbeli különbség. A vendégek mindvégig egész pályás letámadást alkalmaztak, ezért a fürediek nem tudtak kibontakozni, helyzetig sem jutottak. A Dorog ilyen arányú győzelme teljesen megérdemelt. A fiatal füredi csapat eddigi kupameneteléséért és akarásáért így is minden dicséretet megérdemel.

Jók: Filipánics, ill. Tomás, Barna, Bokán, Balla, Tóth L., Papp L.

Tudósított: Burka Tibor.

Fűzfői AK–VSC Veszprém 1-6 (1-4)

Balatonfűzfő. V.: Jakab Á.

Gsz: Kuti, ill. Dobsa, Bach, Baldauf, Szabó, Schőnig, Major. 

Jobban kezdte a mérkőzést az esélyesebbnek tartott Veszprém. A 15. percben Dobsa volt eredményes büntetőből. A 31. minutumban Bach duplázta meg a vendégek előnyét. Az első játékrész végéhez közeledve szépítettek a hazaiak Kuti révén büntetőből. A pihenő előtt azonban Baldauf és Szabó is gyorsan betalált, így 1-4-es részeredménnyel vonulhattak öltözőbe a felek. A második 45 percben is az NB III-as alakulat akarata érvényesült jobban. A 67. játékpercben Schőnig, majd a 74-ben Major talált be, ezzel kialakítva az 1-6-os végeredményt. A Veszprém ezzel bejutott a legjobb 64 közé. 

Pápai Perutz FC–Bicskei TC 0-4 (0-2)

Pápa. V.: Drabon B. 

Gsz: Sóron 2, Szalai, Varga. 

A vármegyei I. osztályban nehezen rajtoló Pápa fogadta az NB III-ban szereplő Bicskét. A találkozó elején határozottabban lépett fel a vendég csapat, és a 20. percben Sóron révén meg is szerezte a vezetést. Az egykor Ajkán játszó játékos a 41. percben tovább növelte csapata előnyét. Fordulás után a Pápa jól tartotta magát, azonban a végéhez közeledve büntettek a vendégek. A 75. minutumban Szalai, a 82-ben pedig Varga talált a pápai hálóba. A magasabban osztályban játszó Bicske jutott tehát tovább. 

Zsámbéki SK–Úrkút SK 3-0 (1-0)

Zsámbék. V.: Leél-Őssy Á.

Gsz: Bíró 2, Marticsek. 

Nehezen bírtak egymással az együttesek. A mérkőzés első részében akadtak helyzetek mindkét oldalon, de a hálók sokáig érintetlenek maradtak, egészen a 42. percig. Ekkor Marticsek Gergő szerzett vezetést a hazaiak javára. A második játékrész elején Bodó László, a Zsámbék mestere jó érzékkel cserélt, és játékba állította a 20 éves Bíró Richárdot a 61. minutumban. A fiatal játékos hamar meghálálta az edző bizalmát, és a 63. percben be is talált. A 72. percben megpecsételték az Úrkút sorsát, a gólszerző ismét Bíró volt. A folytatásban több gól nem esett, az Úrkút a második fordulóban búcsúzott a MOL Magyar Kupától. 

A MOL Magyar Kupa 3. fordulóját szeptember közepén rendezik. Ebben a fordulóban szállnak be a kupaküzdelembe az NB I, illetve NB II-es labdarúgócsapatok is. Veszprém vármegyéből összesen kettő együttes érdekelt a sorozatban. Az NB III-ban szereplő VSC Veszprém, illetve az NB II-ben játszó FC Ajka. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a 2023/24. évi MOL Magyar Kupa 3. fordulójának párosításait hétfőn 18:15-től az M4 Sport élő műsorában sorsolják ki. 

Újítás a korábbi évekhez képest, hogy minden mérkőzésen lesz videóbíró, amit a televízió közvetít, amennyiben a pályaválasztó csapat stadionja alkalmas a VAR használatára. Szintén új szabály, hogy a negyeddöntők végén minden sárga lap törlésre kerül, így azokat az elődöntőkre a játékosok, sportszakemberek nem viszik tovább (a negyeddöntők utáni eltiltások viszont érvényben maradnak az elődöntőkre). 

A szezon két legjobb csapata 2024. május 15-én a Puskás Arénában méri össze erejét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában