Az Újpest volt az ellenfél

2023.08.14. 21:33

Elsöprő sikert aratott a bajnoki aranyról álmodó Veszprém

Vendégként sem adott esélyt az 1. FC Veszprém a futsal NB I nyitányán. A bakonyiak hétfő este az Újpest vendégei voltak.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Archív

Újpest-1 FCV 2-6 (0-3)

Budapest. V.: Szilágyi, Tamási, Juhász. Újpest: Gémesi – Klacsák, Horváth B., Östör, Lipl. Csere: Kinics, Neumann, Katona, Hadzsi, Horváth B., Cotirlan. Edző: Moga Flavius Lorant.

1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Koncsol, Fridrich, Molnár R., Dorogi, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M., Lux. Edző: Fehér Zsolt.

Az új idény első fordulójában az Újpest otthonába volt hivatalos a Veszprém, amely az előző szezonban bronzérmet szerzett, idén pedig szeretne még előkelőbb helyezést elérni. Az új edzővel készülő fővárosiak – akik alaposan átalakultak a nyáron – tavaly az alsóházban küzdöttek, és megnyertek azt, így hetedikek lettek az élvonalban.

Irányított, mezőnyfölényben játszott az. 1. FCV, amely gyorsan előnybe is került. A 3. percben Tatait még visszahúzni sem lehetett, védővel a nyakán robogott végig a pályán, a labda egyszer szerencsésen pattant vissza hozzá, majd ügyesen emelt a hosszúba jobb oldalról, kiszorított helyzetből. A játékszer a kapufáról lepattant, majd a hazaiak tisztáztak, de a játékvezető mutatta, bent volt a labda, 0-1.

A 15. percben Gavrilovics szerzett labdát, pontosan játszott középre, ahol Everton kapásból helyezett a bal felsőbe, 0-2.

A következő vendégtalálatnál a jobb felsőbe érkezett labda, amelyet Fellembek vágott szép mozdulattal a hálóba egy gyors ellenakció végén, 17. perc: 0-3.

Hárommal vezetett az első félidőt követően a vendégcsapat, ha Gémesi nem véd többször is bravúrral, ez a szám jóval magasabb is lehetett volna.

A 21. percben Everton csapott le egy rövid újpesti passzra és máris 0-4 állt az eredményjelzőn.

A 25. percben Katona szépített közelről, miután kicsit elaludt a bakonyiak védelme, 1-4.

A 26. percben Gavrilovics válaszolt, labdát szerzett, majd nagy erővel vágta azt a kapuba, 1-5.

Öt a négy elleni játékra váltott a házigazda, amely ezzel eredményes is volt, egy jó bemozdulás után Klacsák kotorta közelről Spandler kapujába a labdát, 36. perc: 2-5.

A 40. percben Tatai állította be a végeredményt, szép csel után az üres kapuba lőtt, 2-6.

Könnyed sikert aratott az 1. FCV, amely pénteken debütál hazai környezetben, a vendég az egyik legerősebb bajnoki rivális, az MVFC Berettyóújfalu lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában