Nehéz helyzetben a csapat

2023.08.27. 22:08

Ezúttal a Kazincbarcika győzte le az FC Ajkát

A labdarúgó NB II 6. fordulójában a hazai pályán még nyeretlen Kazincbarcika egy góllal tartotta otthon a három pontot a múlt év bronzérmese ellen.

Balogh Dávid

Nincs jó formában az Ajka Archív fotó: Gyarmati László

Kolorcity Kazincbarcika–FC Ajka 1-0 (0-0)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Kovács I. Kazincbarcika: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi M., Heil, Papp M., Kotula M. – Pekár (Jurek, 67.), Csilus T., Szabó B. (Süttő, 92.) – Kurdics (Kártik, a szünetben), Pinte (Ferencsik, 82.). Edző: Csábi József. 

Ajka: Horváth D. – Szűcs K. (Tóth G., 59.), Görgényi D. Tar Zs., Présinger – Vogyicska B. (Tajthy T., 59.), Rabatin (Horváth P., 79.), Antal G., Berzsenyi (Sejben, 59.), Borsos F. (Zsolnai R., 59.) – Gaál B. Edző: Jeney Gyula.

A találkozó elején a vendégek voltak aktívabbak. Az 5. percben Présinger szögletét fejelte ki Heil. A 10. minutumban Rabatin célozta meg a hazai kaput, lövése nem sokkal tévesztett célt. A 17. percben a hazaiak próbáltak veszélyeztetni Kurdics révén, de jócskán a kapu fölé szállt a próbálkozás. A 32. minutumban Szekszárdi csúsztatásánál kellett résen lennie Horváth Dánielnek. A 36. percben Pekár lőhetett jó helyről szabadrúgást, azonban a korábbi Vasas játékos lövése nem jelentett komoly veszélyt. Az első félidő végén Borsos és Gaál is célba vette a hazai kaput, de egyikük sem járt sikerrel. A második játékrész elején megtört a jég. A 49. percben Ternován iramodott meg a szélen, majd a középen érkező Pintének passzolt, aki közelről nem rontott, 1-0. Az 54. minutumban Tóthnak kellett védenie, miután Présinger tesztelte a képességeit. A 60. percben Jeney Gyula négyes cserére szánta el magát. A folytatásban a hazaiak előtt adódott több lehetőség, előbb Pinte, majd Jurek próbálkozott távolról. A 76. minutumban igencsak kedvező helyről járt szabadrúgás az Ajkának, azonban Gaál nem helyezte túlságosan a labdát, így nem okozott Tóthnak nagy gondot. A hajrában az ajkaiak mindent bevetve mentek előre, de hol a hazai védők, hol a kapus állt a labda útjába. Az utolsó percekben már nem esett gól, így a Kazincbarcika első mérkőzését nyerte meg hazai pályán. Az FC Ajka zsinórban második vereségét könyvelhette el. Jeney Gyula együttese jelenleg a 18 csapatos bajnokság 13. helyén áll 5 ponttal.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!