Ezek a csapatok indulnak

2023.08.10. 09:56

Kialakult vármegyei foci következő idényének mezőnye

Az első osztályú bajnokság első fordulójával és a kupával a hétvégén kezdetét veszi a vármegyei labdarúgás 2023/2024-es szezonja. Megvan a vármegye II. és a III. osztály mezőnye is, utóbbiban idén négy csoportot alakítottak ki.

Horváth Gábor

A vármegye II. címvédője idén a Csabrendek FC Fotó: Nagy Lajos

A héten beszámoltunk róla, augusztus 12-én elkezdődik a bajnoki küzdelem a Veszprém vármegyei labdarúgó első osztályban. A mezőnyt 16 csapat alkotja, az NB III-ba nem lépett fel senki, nem esett ki senki, az előző idényben visszalépő Tapolca helyét a Csetény foglalta el.

- Tizenhat együttes szerepel a vármegye I-ben, a mezőny úgy alakult ki, hogy a feltöltési szabály szerint felkértük a kieső Magyarpolányt a részvételre, a vármegye II-ből pedig a Csetény vállalta a feljebb lépést – mondta el lapunknak Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém vármegyei igazgatója. - A bajnoki első osztály rajtja mellett a hétvégén megrendezzük a vármegyei kupa nyitókörét is, amelyben harmadosztályú csapatok lesznek érdekeltek. A vármegye II. augusztus 19-én indul, ide 13 csapat nevezett, de kettő, az FC Ajka II. és a Herend PSK visszalépett, utóbbi egy osztállyal lejjebb vállalta a szereplést. Öröm, hogy a vármegye II. U19-es bajnokságban 13 együttes szerepel, így viszont a sorsolás komoly nehézséget okozott, de megoldottuk, kialakult a menetrend – magyarázta az igazgató, akitől megtudtuk, hogy a vármegye III-ban idén az öt helyet négy csoport lesz. - Örömteli, hogy sok, összesen 56 csapat nevezett a harmadik vonalba. Itt átszervezés volt, a közép csoport megszűnt, a többi mezőnyt igyekeztünk úgy kialakítani, hogy figyelembe vettük a távolságokat, az utazással járó terhek minél igazságosabb eloszlását.

A vármegye I. első fordulójának programja, augusztus 12., 17.00: Magyarpolány-Tihany, Péti MTE-Ajka Kristály, Úrkút-Szentantalfa, Pápai Perutz FC-Zirc, Várpalotai BSK-Balatonalmádi. Augusztus 13, 17.00: Fűzfői AK-Balatonfüredi USC, Csetény-Devecser, Gyulafirátót-Sümeg VSE.

A vármegyei labdarúgás többi résztvevője, vármegye II. (rajt: augusztus 19.): Badacsonytomaj, Balatonszepezd, Csabrendek, Ugod, Öskü, Kamond, Nemesszalók, Ősi, Pét-Peremarton, Taliándörögd, TIAC VSE.

Vármegye III., északi csoport (rajt: augusztus 27.): Adásztevel, Bakonytamási, Borsosgyőri ISE, Csót, Kemenesszentpéter, Lovászpatona, Malomsok, Nagytevel, Nemesgörzsöny, Pápai ELC, Pápateszér, Takácsi, Vanyola, Vaszar.

Északnyugati csoport (rajt: augusztus 27.): Adorjánháza, Ajka Kristály, Apácatorna, Dáka, Káptalanfa, Kéttornyúlak, Kolontár, Külsővat, Marcalgergelyi, Mezőlak, Nyárád, Somló, Tapolcafő.

Keleti csoport (rajt: augusztus 19.): Bakonynána, Balatonalmádi, Balatonfüredi FC, Dudar-Csetény, Felsőörs, Gyulafirátót-Balatonkenese, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Nagyesztergár, Litér, Tihany-Balatonszőlős, Tótvázsony, Várpalota.

Déli csoport (rajt: augusztus 19.): Balatonakali, Balatonederics, Káptalantóti, Nagyvázsony, Lesenceistvánd-Uzsa, Monostorapáti, Nemesgulács-Kisapáti, Nemesvita, Nyirád, Révfülöp, Sümegprága, Tapolca ÖFC, Zalaerdőd, Zalahaláp. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!