A Gyöngyöst fogadták

2023.08.26. 21:11

Magabiztos győzelemmel kezdte a szezont a Telekom Veszprém

A kézilabda NB I 4. előrehozott fordulójában Momir Ilics együttese a Gyöngyöst fogadta hazai nézőközönség előtt szombat este.

Balogh Dávid

Telekom Veszprém–Gyöngyös 49-31 (22-12)

Veszprém, 1000 néző. V.: Bujdosó, Horváth.

Telekom Veszprém: Biosca, Corrales, Nagy – Omar 4, Sandell 4, Ligetvári 2, Marguc 3, Remili 3, ElDeraa 3, Bőti 1, Pechmalbec 9, Vailupau 5, Casado 6, Fabregas 6, Kosorotov 3. Edző: Momir Ilics.

Gyöngyös: Tomic, Gyánti – Ubornyák 4, Potisk 1, Jaros, Varsandán, Bura 2, Hegedűs 6, Lakosy 3, Bodor 2, Schmid 2, Nagy, Edwards 1, Schäffer 6, Gráf 2, Pietruszko 2. Edző: Bíró Balázs Bertalan.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Kapusvédésekkel indult a mérkőzés, előbb Tomic, majd Biosca hárított. A második percben 2-0 szerepelt az eredményjelzőn, a bakonyiaknál mind a kétszer Pechmalbec volt eredményes. Az első játékrész első harmadában tökéletes kapusteljesítmény és pontos támadójáték jellemezte Ilics tanítványait, és a 10. percben már 8-1 volt az állás. A vendégek mestere időkéréssel próbálta meg orvosolni csapata játékát. A Heves vármegyeieknek nem volt ellenszerük, a veszprémiek domináltak a meccsen. A 18. percben Marguc emelte tízre a különbséget, 14-4. Az első játékrész végéig nem változott a meccs képe, és megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre a felek. 

A második félidő elején felváltva potyogtak a gólok. A folytatásban Nagy Benedek a kapuban védett nagyokat, Fabregas pedig elöl ontotta a gólokat. A 41. minutumban Bőti Dominik is feliratkozott a gólszerzők közé (32-20). A hajrára fordulva tovább nyílt az olló, és nőtt a veszprémi előny. A bakonyiak kitartottak az összecsapás végéig, és végül nagyarányú győzelmet ünnepelhettek.

Bíró Balázs: Először is gratulálok a hazai csapatnak. Nehéz ezt így értékelni, hiszen nincs egy súlycsoportban a két csapat. Világsztárokkal játszottunk ma, és pont ezért sem vette ellenfelünk ezt félvállról. A tempóból, minőségből kaptunk ma egy kis ízelítőt. Úgy jöttünk ma ide, hogy a munkát, amit beletettünk az alapozásba, szerettük volna viszontlátni, kicsit halványabb volt a teljesítményünk, de természetesen a srácok küzdöttek. Ma ez erre volt elég. Még mindig nagy élmény itt kézilabdázni, gratulálok és a legjobbakat kívánom a Veszprémnek.

Momir Ilics: Az első tétmeccset játszottuk itt ma ebben a szezonban a Veszprém Arénában. Nagyon szuper volt, elégedett vagyok. Az első 15 percben komoly rajtot tudtunk venni. Tudtunk futni. Összességében elégedett vagyok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!