Kétszer is villant a piros lap

2023.08.30. 21:35

Meg sem állt negyven gólig a Telekom Veszprém

Magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat a kézilabda NB I címvédője szerdán hazai pályán.

Horváth Gábor

A veszprémiek második bajnokijukon is sima sikert arattak

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Telekom Veszprém–Csurgói KK 40-29 (19-12)

Veszprém Aréna, 1455 néző. V.: Fekete, Hajdu. Telekom Veszprém: Corrales, Nagy B. (kapusok), Vajlupau 7 (1), Pesmalbek 6, Fabregas 5, J. Omar 4 (1), Marguc 4 (1), Koszorotov 4 (1), Casado 3, el-Dera 2, Mahé 2, Sandell 2, Nilsson 1. Edző: Momir Ilics.

Csurgói KK: Holló, Füstös (kapusok), Herceg 5, Krszmancsics 5, Markez 5, Zagar 4, Papp T. 4, Spruk 1, Bazsó 1, Szeitl 1, Gábor 1, Mazurek 1, Tufegdzics 1. Edző: Baranyai Norbert.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/0.

Az első 10-12 percben jól tartotta a lépést a Veszprémmel a vendégcsapat, 11. perc: 7-7. Ezt követően néhány perc alatt ötre nőtt a bakonyiak előnye, 12-7. Igyekezett gyorsítani a játékot a Telekom, amely a félidőben héttel vezetett. A második játékrészben sikerült kozmetikáznia az eredményen kicsit a Csurgónak, ám 23-19 után megint a hazaiak percei következtek.

A bakonyiak végül eljutottak 40 gólig, az utolsó találatot Koszorotov szerezte büntetőből.

Érdekesség, hogy két piros lap is volt a meccsen, a 35. percben Mirko Herceg, a 41. percben Nedim Remili kapott azonnali kiállítást.

Momir Ilics: - Jó mérkőzést játszottunk egy erős, jól küzdő rivális ellen. Elégedett vagyok csapatommal, a teljesítménnyel és a hozzáállással egyaránt. Folytatjuk a munkát, pénteken már Törökországban lépünk pályára felkészülési tornán.

Baranyai Norbert: - A mérkőzés elején nagyjából sikerült azt a játékot játszanunk, amit szerettünk volna. A folytatásban igyekeztünk felzárkózni, de túl sokat hibáztunk. Örülök, hogy többen is kiemelkedő teljesítményt tudtak nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!