Ünnepség

2023.09.04. 13:00

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte az FC Ajka

Könyvbemutató mellett helyi rangadóval, és az FC Ajka-Vasas FC bajnoki mérkőzéssel várták a bakonyi klub szimpatizánsait az Ajka Városi Sportcentrumban.

Balogh Dávid

Az eseményhez méltó módon ünnepeltek

Fotó: Gyarmati László

A Bozsik teremben (volt Stadion étterem) egy gombostűt nem lehetett leejteni, annyi ember volt kíváncsi a frissen bemutatott 100 éves az FC Ajka című könyvre. A bemutatón részt vett Vámos Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója, Finta Péter, az MLSZ Veszprém vármegyei igazgatója, Bujtor Balázs, Ajka város Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, Geri Gyula, az FC Ajka ügyvezető igazgatója, Jákli Péter az FC Ajka Utánpótlásának szakmai vezetője és Bedő János, a csapat korábbi technikai vezetője, a könyv szerzője.

Fotó: Gyarmati László

A bemutatott könyv remekül illusztrálja a klub alapításától kezdve a sok-sok évtizedes munkán át a jelenlegi állapotokat. Bedő János kiemelte, hogy a könyvben az utóbbi négy évtizedben végzett munkája van benne. Minden mérkőzés után készített cikkeket, tudósításokat, amit továbbított a szerkesztőségekbe, ezek hosszas gyűjtése is hozzájárult a könyv gazdag tartalmához. Az utóbbi időszakban Ládi János mellett Jákli Péter segítette a szerzemény létrejöttét. A 100 éves az FC Ajka című könyvet 1000 példányban nyomtatták ki. A több száz oldalon futó olvasmány feleleveníti a régi játékosokat, statisztikákat, mérkőzéseket, tudósításokat egészen a 2023-as történelmi NB II-es bronzéremig, tabellákkal és képekkel tarkítva.

Fotó: Gyarmati László

A könyvbemutatót követően a figyelem a stadion gyepére szegeződött, ugyanis helyi rangadót rendeztek. Az Ajkai Hungalu és az Ajkai Bányász korábbi játékosai mérték össze, vagy éppenséggel frissítették fel a tudásukat. A baráti rangadón kétszer húsz percet játszottak a felek. Az első játékrészben egygólos előnyt harcolt ki a Bányász, Nyoma Tamás révén. A második félidőben megduplázta előnyét az Ajkai Bányász, Nyoma egy indítás után lódult kapura, majd a kapust elfektetve a hálóba gurított. A hajrában Piri Ottó és Gombosi Károly iratkozott fel a góllövők listájára, ezzel 4-0-ra nyert a városi derbin a Bányász. A hangulatra nem lehetett panasz, ugyanis végigszurkolták a 40 percet a korábbi játékostársak, barátok és érdeklődők.

Akik pályára léptek:

Ajkai Bányász: Belovics Tamás, Szép Tamás, Szöllősi Attila, Sikos Géza, Piri Ottó, Radnai József, Gombosi Károly, Kádár Lajos, Pad Zoltán, Németh Ervin, Németh Károly, Branstadter Zoltán, Nyoma Tamás, Gőgös Tamás, Svecz Edvárd, Furkó Zsolt. Csapatvezető: Rosta József.

Ajkai Hungalu: Vásáros Balázs, Csepregi András, Sándor László, Fábián Ferenc, Korpos Tibor, Nemeshanyi Szilárd, Reiner László, Csertán Zoltán, Domján László, Király Zoltán, Zsidó András, Márton Gábor, Rénes Imre, Kiss Árpád, Molnár Ferenc, Szécsi János, Horváth Zoltán, Cserna Sándor, Cserna Róbert Vajda István , Pék Zsolt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!