Közösségi sportesemény

2023.09.06. 14:30

Hány lépcsőfok a Gulya-domb teteje?

Annak, aki egyszer megy fel rá, összesen 189, de szombaton akad olyan is, aki tízszer teszi meg az utat, méghozzá futva.

Horváth Gábor

A veszprémi Rovaniemi lépcső átadásának tizedik évfordulója alkalmából ingyenes közösségi futást szervez a VeMaFi és a VeszpRun. Az esemény szeptember 9-én, 9.30-kor kezdődik a Kolostorok és Kertekben.

Az őszindító lépcsőfutás résztvevői a tó körül, a sétányon és természetesen a Gulya-dombra felvezető lépcsőn futnak majd. Mindenki választhat, hogy hány kört fut egytől tízig. Egy kör ezer méter, tehát a legrátermettebbek, illetve legedzettebbek 10 kilométert teljesítenek.

Egy kör szintemelkedése 35 méter, ami pedig a lépcső adatait illeti, hossza 110 méter, összesen 189 foka van. A közösségi futás ingyenes, a szervezők azt kérik az indulóktól, hogy frissítőt hozzanak magukkal.

A pálya térképe
Forrás: VeszpRun

Rovaniemi Veszprém finn testvérvárosa, a lépcső pedig a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület ötlete nyomán jött létre, és 10 évvel ezelőtt adták át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!