A Vasast fogadják

2023.09.01. 11:59

Nehéz feladat áll az Ajka előtt

A labdarúgó NB II 7. fordulójában az FC Ajka csapata hazai pályán fogadja az előző évadban NB I-ben szereplő angyalföldi Vasas FC-t. Az együttesek eddig nem szerepeltek jól, a Vasas a 9., míg az Ajka a 14. helyről várhatja a kezdő sípszót.

Balogh Dávid

A szurkolóknak igazi ünneppé varázsolnák a napot a játékosok

Fotó: Gyarmati László

Nehéz időszakot él meg az előző szezon bronzérmese, hat forduló alatt csupán egyszer győzött a zöld-fehér együttes, valamint kettő döntetlen mellett háromszor kapott ki. Csizmadia Zoltánék öt ponttal jelenleg az éppen benn maradó 14. helyet foglalják el. A fővárosiak sem kezdték álomszerűen a pontvadászatot, rögtön két vereséggel nyitottak. Azóta kettő alkalommal győztek, és ugyanennyiszer végeztek ikszre. A Vasas jelenleg nyolc egységgel a 9. helyen áll.

Az átigazolási időszak még mindig zajlik. Az Ajka nem nagyon módosított a tavalyi bronzérmes keretén, négy érkező mellett hatan távoztak. Újabban Doncsecz Levente hagyta el a zöld-fehéreket, ő Szegeden folytatja kölcsönben. A Vasasnál alaposan felforgatták a keretet, kilenc érkező mellett 17-en távoztak az angyalföldi alakulattól.

A felek tizenegyedik alkalommal mérhetik össze tudásukat. Eddig hétszer nyertek a piros-kékek, és egyszer az ajkaiak. Kétszer született döntetlen. Gólarányokat tekintve 23-16 a fővárosiak javára. A két csapat legelőször 2013-ban találkozott egymással, akkor a Vasas otthonában 5-1-re nyertek a bakonyiak. A visszavágón törlesztett Szanyó Károly együttese, és 6-2-re győztek a piros-kékek. A mérkőzés érdekessége, hogy azon a találkozón kezdőként jutott szerephez Görgényi Dávid a Vasasnál, aki 2019 óta már a zöld-fehér mezt húzza magára.

Az ajkaiaknak mindenképp szükségük lenne pontra vagy pontokra, ugyanis csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem állnak kieső helyen. Idén eddig hazai pályán kettő döntetlen és egy vereség szerepel a csapat neve mellett.

Az FC Ajka-Vasas FC bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban. A találkozót Bana Gergely fogja vezetni, segítője pedig Kiss Balázs és Vörös Dániel lesz. A tartalékjátékvezetői feladatot Molnár Attila fogja ellátni. 

Igazi futballünnepet akarnak varázsolni Ajkán, ugyanis a klub idén ünnepli fennállásának a századik évfordulóját. Az FC Ajka vezetősége külön programokkal kedveskedik vasárnap a szurkolóinak korosztálytól függetlenül. A gyermekeket a szokásos programokkal várják a szervezők (légvár, arcfestés, csillámtetoválás). 14 órától bemutatásra kerül a 100 éves az ajkai labdarúgás című könyv, illetve 14.45-től Ajkai Hungalu–Ajkai Bányász rangadót rendeznek a Sporttelepen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!