Nemzetközi együttműködés

2023.10.19. 12:34

Afrikában indít kézilabda akadémiát a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém Egyiptomban terjeszkedik, legalábbis részt vesz a helyi kézilabda utánpótlásnevelésben.

Horváth Gábor

A veszprémi küldöttség, Csík Zoltán és Nagy László sportigazgató Egyiptomban

Forrás: handballveszprem.hu

– A tegnapi nap folyamán együttműködési megállapodást írtunk alá a Taalat Moustafa csoporttal arról, hogy közösen a Rehab és a Madinaty Sportklubokban nemzetközi kézilabda akadémiát indítunk! A kooperációnk célja tehetségek felfedezése és fejlesztése, kiemelkedő játékosok európai kézilabdaklubok számára történő piacra vitelének elősegítése – írta a magyar kézilabda rekordbajnok honlapja.

A bakonyiak megemlítik Jahja Omar és Jehia el-Dera nevét, a két Veszprémben kézilabdázó egyiptomi válogatott révén nagyot nőtt a magyar klub népszerűsége az észak-afrikai országban.

– Az már az első megbeszéléseken kiderült, hogy egyiptomi partnereik mennyire elkötelezettek a sport és a kézilabda sport iránt, így büszkén léptek partnerségre a TMG, üzleti csoporttal, az új kairói városrész üzemeltetőjével, hogy létrehozzák a Veszprém Nemzetközi Kézilabda Akadémiát Egyiptomban, a TMG klubokba. A felek a lehető legjobb tudásuk szerint segítik sikerre a közös együttműködésüket – írja a közlemény. „A kézilabda egy olyan sport, amiben ötvözve van minden, a fizikai erő, a test-test elleni küzdelem, sebesség, dinamika és a stratégiai tényezők is. Ez a világ legjobb sportja!” – nyilatkozta Csík Zoltán, a veszprémiek vezérigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában