Futsal: nem sikerült legyőzni a vendégeket

2023.10.20. 21:41

Meglepetés a Március 15. úti sportcsarnokban

Két gólos hátrányból felállt, de nem tudott nyerni a Veszprém hazai pályán pénteken a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

Fridrich Dávidéknak be kellett érniük egy ponttal

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

1. FC Veszprém-Magyar Futsal Akadémia 3-3 (0-2)

Veszprém. V.: Deme, Kovács, Mákos. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Everton, Gavrilovics, Gerencsér, Lux. Csere: Oswald, Fridrich, Molnár R., Dorogi, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Magyar FA: Gaylhoffer – Boznánszky, Szabó B., Bokor, Nguyen. Csere: Boldizsár, Szabó B., Módly M., Véghelyi,Módly D., Vas, Tarpai, Lőrincz. Edző: Boznánszky Gábor.

A tabella másodikja fogadta az utolsó előttit, egyértelműek voltak az esélyek. Főképp abból kiindulva, hogy a bakonyiak hazai pályán két győzelem-egy döntetlen mérleggel álltak, a fővárosiak viszont még egyetlen pontot sem szereztek vendégként ebben a szezonban. A legutóbbi forduló viszont a Magyar Futsal Akadémia csapatának sikerült jobban, a gárda sikert aratott a Nyírbátor ellen, míg a Veszprém kikapott Debrecenben.

Nem jött össze a várt gyors gól a hazaiaknak és a vendégek kihasználták a helyzetet, a 6. percben vezetést szereztek, Szabó Bence helyezett a hosszúba Fridrich mellett, 0-1.

Továbbra is pontatlan volt támadásban a Tatai Józsefet sérülés miatt nélkülöző 1. FCV, és a 13. percben a Magyar FA megduplázta előnyét, Véghelyi szerzett labdát Fridrichtől, a kapuig vezette azt, majd magabiztosan értékesítette a ziccert, 0-2.

Nem tudott az első félidőben kapuba találni a házigazda, a fordulás után viszont nem kellett sokat várni erre, a 21. percben egy szép szögletvariációt követően Lux közelről gurította a hálóba a játékszert, 1-2.

Ment tovább az 1. FCV, a 26. percben Fridrich javított korábbi hibáin, hatalmas gólt akasztott a hosszúba, jobbról, kiszorított helyzetből lőtt, a labda a bal kapufa belső felén csattant, onnan vágódott a vendégkapuba, 2-2.

Nyomott a Veszprém, de a fővárosiakban is volt még erő, egy előredobott labdára Módly Márk csapott le és Spandler lábai között a kapuba bombázott, megint a vendégek vezettek, 26. perc: 3-2.

A folytatásban is remekül védett Gaylhoffer, míg hazai oldalon Lux Gábor volt dicsérhető, a fiatal válogatott játékos a 31. percben kiegyenlített, miután Fellembek lövése kipattant, ő reagált a leggyorsabban, 3-3.

Volt még idejük a bakonyiaknak, azonban hiába mentek előre, nem igazán voltak formában és sokszor szerencséjük sem volt. Nagyot küzdött a Magyar FA is, a vendég oldalon is születhetett volna találat, de a hálók már érintetlenek maradtak, 3-3-al zártak a felek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában