Labdarúgás

2023.10.06. 11:27

Schindler Szabolcs: Remélem, hogy elkezdjük a pontok gyűjtését

Az immáron Schindler Szabolcs vezette FC Ajka a jó formában lévő szomszéd vármegyei Csákvárhoz látogat vasárnap délután.

Balogh Dávid

Tar Zsolték számára fontos lenne a pontszerzés Fotó: Gyarmati László

Az ajkaiak nagyon nehéz helyzetből várhatják a 11. fordulót, ugyanis a 18 csapatos bajnokság 17. helyén állnak öt ponttal. A héten jelentette be hivatalosan a klub vezetése, hogy Schindler Szabolcs tér vissza az ajkai kispadra, aki korábban már irányította a bakonyiakat, a 2018-2019-es szezonban. A zöld-fehér együttes a legutóbbi hat mérkőzését elveszítette, míg a Csákvár az utolsó öt mérkőzésén nem maradt alul. A Fejér vármegyeiek jelenleg a kilencedik helyen állnak, 14 egységgel.

A múlt szezon óta nagyot fordult a világ. A történelmi ajkai bronzérmet követően a bakonyiak jelenleg a kiesőhelyen állnak, míg a csákváriak most elkapták a fonalat, holott a múlt szezonban egy ponton múlt az osztályozón való részvételük ( a 15. helyen végeztek).

A felek 14. alkalommal nézhetnek farkasszemet egymással. Eddig az ajkaiak háromszor, a csákváriak pedig ötször hagyhatták el három ponttal a pályát, emellett ötször nem született győztes. Gólarányokat tekintve 20-19 Csizmadia Zoltánék javára. Hatszor játszott eddig a Csákvár hazai pályán az Ajka ellen, és ebből csupán kétszer tudtak nyerni.

 – Kedden kezdtük el a közös munkát, az eddigi tapasztalataim teljesen pozitívak, jó a játékosok hozzáállása, és edzéseken is jól teljesítenek – mondta lapunknak Schindler Szabolcs, aki hivatalosan hétfőtől lett a bakonyiak vezetőedzője.

A tréner hozzátette, hogy fantasztikus érzésekkel tért vissza egykori sikereinek színhelyére, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a klub jól szerepeljen.

 – Nagyon nehéz mérkőzés lesz a Csákvár elleni, a bajnokság elején beragadtak, azonban most jó formában vannak. Remélem, hogy elkezdjük a pontok gyűjtését. Az NB II egy nagyon hektikus bajnokság, fontos, hogy egy csapat mikor kapja el a ritmust. Minél gyorsabban ki kell másznunk ebből a helyzetből – zárta gondolatait az új tréner. 

A Csákvár-Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap 15 órakor veszi kezdetét a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!