Fantasztikus nyitány

2023.10.09. 18:01

Simán nyertek a női röplabdázók

A női NB I-ben szereplő VESC röplabda csapata Tumpech Ádám vezetésével könnyed sikert aratott az első játéknapon a Gödöllő RC vendégeként.

Balogh Dávid

Sólyomvári Evelin nagyszerűen teljesített Archív fotó: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton

Gödöllői RC-VESC 1:3 (-16,-21,21,-19)

MATE Sportcsarnok, 100 néző. V.: Suba, Radasovszki.

GRC: Máthé-Barabássy 7, Halla 12, Nagy 9, Sorompó 1, Kökény 7, Borsos 3. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Kovács 4, Boros 5. Edző: Szalay Attila.

VESC: Deli 1, Araújo 14, Sevinger 9, Sólyomvári 19, Richards 15, Bozsó 5. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Szalczinger, Piltmann, Kovács 2. Edző: Tumpech Ádám.

Az első szettben már látszódott a két együttes közti különbség, és egy pillanatra sem zökkent ki a veszprémi csapat (16-25). A második felvonást valamelyest koncentráltabban kezdte a vendéglátó együttes, azonban kétség sem férhetett a bakonyiak sikeréhez (21-25). A meccsben maradásért nagyot küzdött a Gödöllő, és végül meg is nyerte a harmadik szettet (25-21). A Pest vármegyei csapat nem tudta kizökkenteni Tumpech tanítványait, és végül lezárták a mérkőzést (19-25).

Szalay Attila: – Voltak biztató jelek, de a stabilitásunk és gyakran a határozottságunk, az önbizalmunk még váratott magára. Amikor ezek működtek, akkor meg tudtuk mutatni, hogy jelenleg hol tart a csapatunk. A mérkőzés elején, illetve a végén túl sok ki nem kényszerített hibánk követtünk el és nem tudtunk változtatni ezen mert rövid volt a kispadunk. A jövő hétvégén már teljes kerettel fogunk tudni utazni a második fordulóra és ez bizakodásra adhat okot.

Tumpech Ádám: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, magabiztosan hoztuk az első két szettet. A harmadik játszmában az addigi megoldásaink sajnos nem működtek, a Gödöllő jól olvasta a játékunkat. A negyedik felvonást a változtatásoknak köszönhetően újra nyerni tudtunk. Gratulálok a csapatnak, jól kezdtük a bajnokságot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!