Csúszka is jelen volt

2023.10.13. 14:00

Veszprémbe látogatott a népszerű roadshow

Csütörtökön a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola auláját rendhagyó esemény miatt töltötték meg az óvodás, az első, illetve második osztályos gyermekek. A Magyar Jégkorong Szövetség szervezésében a jégkorongot népszerűsítő Gyere hokizni! roadshow állomása volt a veszprémi iskola.

Balogh Dávid

Popovics Pál és Máhl Fruzsina

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az esemény házigazdája Popovics Pál volt, a sportágat Máhl Fruzsina veszprémi jégkorongozó, illetve Orbán Attila egykori magyar válogatott játékos képviselte. 

A közel másfél órás rendezvény elején a sportolók a jéghoki alapjaival ismertették meg a részt vevő gyerekeket, ezt követően pedig a magyar válogatottról szóló kisfilmmel népszerűsítették a sportágat.

A folytatásban a gyermekek hatalmas örömére egy dallal előcsalogatva megérkezett Csúszka, a jegesmedve, a jégkorong-válogatott kabalaállata. A maci láttán nem csak fiatal gyermekek, de még a pedagógusok, kísérők is mosolyara derültek. A rendhagyó esemény zárásaként Csúszka és a sportolók ajándékokkal kedveskedtek a részt vevő fiataloknak. 

A korosztálynak megfelelően kialakított interaktív előadás minden pillanatát élvezték a gyermekek, amelynek fő célja az volt, hogy megismerjék és megszeressék a jégkorongot.

– Az ilyen események fontosak nekünk, hiszen nem csak a jégkorongot népszerűsítik a fiatalok körében, hanem önmagában a jégsportot is. Minden évben több száz gyermeket tanítunk meg korcsolyázni a koriprogramunkon belül, és az új jégcsarnok létrejötte nagymértékben elősegíti a toborzásunkat – nyilatkozta lapunknak Máhl Krisztián, a Veszprémi Jéglovagok szakmai vezetője.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!