Szép vívás

2023.11.28. 16:22

Az egyetlen veterán vívó volt a legjobb négy között

Baja adott otthont a „B” kategóriás vívók aktuális párbajtőr versenyének, amelyet dr. Posta Sándor olimpiai bajnok emlékére rendeztek.

Horváth Gábor

A képen balról Imreh Lászó, Szalay Károly és dr. Simon Attila Fotó: VESC

A VESC színeit Imreh László, dr. Simon Attila és Szalay Károly képviselték a megmérettetésen.

A népes mezőnyben Szalay teljesített közülük a legjobban. A veretlenül megvívott csoportkört követően a második helyen került a direkt kieséses táblára, ahol sorra aratta győzelmeit. A döntőbe jutásért a BVSC-s Sztankoviccsal került szembe, aki magabiztosan kihasználta gyorsaságbeli fölényét a veterán vívóval szemben. A 10:6-os vereség a harmadik helyezést jelentette Szalay számára, aki az egyetlen veterán korú vívó volt a legjobb négy között. Eredményét kupával és több tárgyjutalommal honorálta a rendező. A szerzett ranglista pontjaival megerősítette vezető pozícióját a veteránok 50+ korcsoportjában.

Eredmények: 1. Sztankovics (BVSC), 2. Kátai (Tata), 3. Szalay Károly (VESC) és Kovács (Ludovika), ...25. Imreh (VESC), ...70. dr. Simon Attila (VESC).

A veteránok eredményei: 1. Szalay, …8. Imreh, ...20. dr. Simon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!