Válogatott meccsek előtt

2023.11.15. 15:17

Büszke rá, hogy Marco Rossi játékosa volt

Idén igazolt Veszprémbe Tömösvári Bálint, aki tinédzserként bajnoki címet ünnepelhetett a Budapest Honvéddal Marco Rossi irányítása alatt. A 25 éves futballistát a magyar válogatott utolsó két Európa-bajnoki selejtezője előtt kérdeztük.

Horváth Gábor

Tömösvári Bálint idén igazolt Veszprémbe, ahol remekül érzi magát

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Két forduló maradt hátra a jövő évi németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjéből. A magyar válogatott remekül áll, a bolgárok elleni idegenbeli (csütörtök, 18.00), és a montenegróiak elleni hazai (vasárnap, 15.00) találkozón összesen egyetlen pontra van szüksége a kijutáshoz.

- Nagyon összeszedett volt a csapat végig, minden meccsen látható volt, hogy maximálisan felkészültünk az ellenfelekből. Játszottuk a saját játékunkat, de remekül tudtunk alkalmazkodni, ha védekezni kellett, mindenki védekezett, ha támadni, akkor mi domináltunk. Ezek az eredmények nemcsak a válogatott, hanem az egész magyar labdarúgás számára óriási dolognak számítanak – mondta el kérésünkre a véleményét válogatottunk Eb-selejtezős szerepléséről Tömösvári Bálint, az NB III-as Practical VSC Veszprém futballistája, aki hatalmas eredménynek tartja, hogy kétszer is legyőztük a szerbeket.

A csütörtöki bulgáriai mérkőzés kálváriájával (keddig nem lehetett tudni, hol lesz a találkozó, illetve megrendezik-e azt egyáltalán) kapcsolatban megjegyezte: kabaréba illő, hogy ilyesmi válogatott szinten előfordulhat, ugyanakkor nem gondolja, hogy ez a mieinket megzavarja a játékban, mentálisan is profi futballisták alkotják az együttest.

- Kedvező helyzetben vagyunk, szerintem meg is lesz az a szükséges egy pont Bulgária ellen, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés – tette hozzá a 25 éves középpályás, aki a 2016/2017-es szezonban bajnok lett a Budapest Honvéddel, a fővárosiak kispadján Marco Rossi ült. Természetesen megkérdeztük azt is, hogy milyen volt az olasz mesterrel, a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával együtt dolgozni.

- Óriási megtiszteltetés volt. Marco Rossi évek munkájával anno a Honvédban is felépített valamit, az eredményeit pedig ma már az egész ország látja. Büszke vagyok rá, hogy a kezei alatt tudtam játszani.

Tömösvári Bálint némi kulisszatitkot is elárult Rossi vezetés- és edzésmódszereivel kapcsolatban. - Iszonyatosan jól megtalálja a hangsúlyt a játékosokkal való kapcsolattartásban, mindenkivel annyit foglalkozik, amennyit az adott személy igényel. Például nálunk a fiatalokkal sokat törődött. Egyébként jó hangulatúak voltak az edzések, viszont ha munka volt, abba mindenki kőkeményen beleállt. Taktikai szempontból érdekesség volt, hogy minden héten volt egy olyan „játék”, amelyben felállt 11 játékos, ellenfél nélkül, és mindenkivel begyakoroltatta a mozgásokat. Mindenki megismerte azt, hogy a csapat többi tagja mit és hogyan csinál és arra mit kell reagálni. Rossi hatalmas energiával, olaszos habitussal meccselt, de a találkozót követően mindig higgadtan értékelt – emlékezett vissza Tömösvári Bálint, aki a magyar szövetségi kapitányt bizonyos szempontból össze tudja hasonlítani jelenlegi edzőjével, Pető Tamással, akinél szintén nagy hangsúlyt kapnak a taktikai finomságok. A veszprémi trénert remek szakembernek tartja, nagyon szeret vele dolgozni.

- Remekül érzem magam Veszprémben, a csapatnál és a város is nagyon tetszik. Nem vagyunk könnyű helyzetben az infrastrukturális hiányosságok miatt, de az eredmények azt mutatják, hogy ezen túl tudunk lépni. Le a kalappal a srácok előtt, akik már régebb óta itt vannak és így is szép sikereket értek el. Most már lezárulni látszik ez a korszak, mi pedig készek vagyunk rá, hogy magas célokat tűzzünk ki. Erős riválisaink vannak, de ha saját magunkra koncentrálunk, jó esélyünk van a bajnoki cím megszerzésére – jelentette ki a futballista, aki szombaton a Komárom ellen lép pályára csapatával a pápai Perutz Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!