Elismerések

2023.11.25. 13:04

Díjazták a legjobb veszprémi sportolókat

Rendhagyó módon, a 2022-es és a 2023-as év sporttörténéseit összefoglalva díjazták Veszprém legjobb sportolóit egy nagyszabású gálaesten. A hölgyeknél Kéri Bianka, a férfiaknál Rasovszky Kristóf lett az év sportolója (mindkét évben).

Balogh Dávid

Kéri Bianka lett az év női sportolója Fotó: Pesthy Márton

A Veszprém Városi Sportgálának ezúttal az ActiCity adott otthont. A hagyományoknak megfelelően több kategóriában tüntették ki a legjobb sportolókat. Az est házigazdája Molnár Mátyás, az M4 Sport műsorvezetője volt. 

– Ha ez elmúlt évekre visszatekintünk, a veszprémi sportolók büszkék lehetnek a mögöttük hagyott időszakra – kezdte megnyitóbeszédét Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Porga Gyula kiemelte, hogy a városban olyan egyesületek működnek, amelyek partnerek az infrastruktúrafejlesztésben, és ezáltal jelentős változásokat tudtak elérni az utóbbi években, elég csak a jégcsarnokra, a tornacsarnokra vagy a dobócentrumra gondolni.

Porga Gyula beszéde után a város egyetlen olimpiai bajnoka, Kiss Balázs kalapácsvető állt a pódiumra, és motivációs gondolatait osztotta meg a résztvevőkkel. – Amikor visszagondolok a karrieremre, nem a dicsőség, nem is az érmek jutnak eszembe, hanem a sötét napok. A napok, amiket túl kell élni, ezekből merítek erőt. Ezeket a napokat kell megnyerni, és ebből tud később az ember táplálkozni. Ami különlegessé tesz, az a küzdelem – tolmácsolta gondolatait Kiss Balázs. Az olimpiai bajnok hozzátette, nincsen siker bukás nélkül, kell az ellenoldal ahhoz, hogy a siker édes legyen. 

A gála további részében kiosztották a díjakat. Az idei év felnőtt női kategóriájának győztese Kéri Bianka, az SVSE atlétája lett. Kéri az idei budapesti atlétikai vb-n a váltóval és a mix váltóval is új országos csúcsot ért el 4x400 méteren. Egyéniben 800 méteren elődöntőbe került, és végül a 23. helyen zárt. Az Európa-játékokon az SVSE versenyzője a második helyen végzett, míg a felnőtt országos bajnokságon 400 és 800 méteren is a dobogó tetejére állhatott. Edzője Tóthné Stupián Anikó. 

A férfiaknál Rasovszky Kristóf végzett az élen. A 26 éves úszó idén Fukuokában, a vizes világbajnokságon második helyen zárt a nyílt vízi úszók 10 kilométeres mezőnyében és a 4x1500-as csapatversenyen is. Rasovszky 1500 méter gyorson a hatodik helyen zárt. A Balatoni Úszó Klub versenyzője idén Egyiptomban a Marathon-világkupán 4. helyen végzett 10 kilométeren, Belgrádban pedig az Európa-kupán első lett. Edzője Szokolai László.

Az év csapata a világhírű Telekom Veszprém kézilabda-együttes lett. Idén négy év után visszatért a bajnoki cím, valamint a Magyar Kupát is megnyerte Momir Ilics legénysége. 

A 2022-es év díjazottjai:

Szenior kategória: 

Gosztolai Mária (VEDAC), Schindlerné Kis Katalin (Top Gym SE), Csonka Anikó (Top Gym SE), Nagy Anita (Top Gym SE), Keszthelyi Csaba (Top Gym SE), Strommer László (VSE), Imreh László (VESC), Imreh Dániel (VESC). 

Utánpótlás kategória: 

Fischer Lili (Veszprémi Sportmászó Egyesület), Kövér Fanni (VEDAC), Csatári Jázmin (VEDAC), Csejtei Zoárd Zalán (Centrum Diák- és Szabadidősport Egyesület), Kovács Ferenc Soma (SVSE), Szirbek Albert (SVSE), Renácz Róbert (Veszprémi Sportlövész Egyesület), Naszádos Saba (Veszprémi Spartacus SE)

Veszprém Város Sportjáért Díj: 

Pischné Bankó Zsuzsanna, Sikos László, Matolcsi István.

Polgármesteri különdíj: 

Felber Kata Zselyke (SVSE), Sipos Regina (VESC), Csekő Miklós (VEDAC).

Felnőtt női kategória:

1. Kéri Bianka (SVSE), 2. Bécsi Nikolett (Padányi TKD), 3. Varga Gréta Barbara (SVSE).

Felnőtt férfi kategória:

1. Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub), Betlehem Dávid (BÚK), 3. Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet).

Legjobb csapat kategória:

1. Telekom Veszprém KC, 2. 1. Futsal Club Veszprém, 3. VESC női röplabdacsapat.

A 2023-as év díjazottjai: 

Szenior kategória: 

Wengrin Ágnes (VHSE), Gosztolai Mária (VEDAC), Stáhlné Dragomir Dóra (Top Gym SE), Kósa Zoltán (VEDAC), Imreh László (VESC), Csák Attila (VESC), Strommer László (VSE), Sztanke József (Top Gym SE)

Utánpótlás kategória:

Kövér Fanni (VEDAC), Máramarosi Rita (VHSE), Sipos Regina (VESC), Kovács Ferenc Soma (SVSE), Kubasi János (SVSE), Szirbek Albert (SVSE), Csekő Miklós (VEDAC).

Veszprém Város Sportjáért Díj:

Szabóné Harlai Katalin, Kiss Gergő Xavér, Keszthelyi Csaba.

Polgármesteri különdíj:

Fertig Fanni (VEDAC), Főczény Károly (VESC), Holéczy Péter (Top Gym SE).

Az év sportpillanata: 

1. hely: Elődöntőbe jutás 800 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon (Kéri Bianka).

2. hely: Sipos Regina Európa-bajnoki címe kick-boxban.

3. hely: Történelmi VEDAC szereplés az U20-as atlétikai Európa-bajnokságon (Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Kövér Fanni).

Felnőtt női kategória:

1. Kéri Bianka (SVSE), 2. Bécsi Nikolett (VEDAC), 3. Kutasi Hanna Léna (VTC).

Felnőtt férfi kategória:

1. Rasovszky Kristóf (BÚK), 2. Betlehem Dávid (BÚK), 3. Szögi István Dániel (SVSE).

Legjobb csapat kategória: 

1. hely: Telekom Veszprém KC, 2. hely: Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező Kft., 3. 1. Futsal Club Veszprém.



 



 



 



 



 



 



 



 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!