Kézilabda NB I.

2023.11.26. 08:55

Egy álommal kevesebb?!

Csapnivaló produkciót nyújtott a sereghajtó Fejér-B.Á.L. Veszprém az NB I hétvégi játéknapján, az utolsó előtti helyezett macska-egér küzdelemre késztette őket, s bár messze még a „bizonyítványosztás”, meglegyintette őket a kiesés szele.

Király Ferenc

Fontos meccset bukott el a Veszprém

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–PLER-Budapest 23-34 (8-18)

Veszprém, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker. Veszprém: Balogh – Szmetán P., SZUHAREV 3, Bugyáki, Grünfelder 1, Tarabochia 2, Hári. Csere: Mojsilov (kapus) 1, Djukic 3, Vetési 1, Hornyák 1, Kristóf 3, Szrnka 1, NOURELDEN 5 (2), Preszter 2. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

PLER: TAKÁCS – Tóth 1, ZOBEC 4 (1), ANDELIC 5 (2), SIMOTICS 7, DISSINGER 5, Fodor 1. Csere: Farkas, Sunajko 3, Fekete, Vízler 3, Szkokán 2, Javor 3, Holdosi, Bak. Edző: Horváth Attila.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Ideges hangulatban indult az alsóházi rangadó, sajnos a vendégek nyugodtak meg előbb: a védekezésük kisvártatva összeállt, olyannyira, hogy a hazaiak alig tudtak helyzetbe kerülni (2-6). A bakonyiak temérdek rossz lövéssel és átadással vétették észre magukat, a másik oldal pedig kihasználta a dekoncentráltságukat, a gyermeteg hibáikat – emiatt egy csapat volt a pályán (2-9). A 18. percig csak Szuharev lőtt gólt veszprémi részről, elmaradt a várt csata, köszönhetően a naggyá tett Takács kapusnak is, aki húsz percig majd’ 80 százalékos hatékonysággal védett. Éles-edző hiába kért idejekorán időt, a tanítványai ugyan éledezni kezdtek, mégis állandósult a hét-nyolc gólos különbség (6-14), mi több, a 29. percben már 7-17-et mutatott az eredményjelző-tábla.

A fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt: a tanácstalan veszprémiek rendkívül gyengén kézilabdáztak, és az eredménytelenségük hagyott kívánni valót maga után (9-22). A mély hullámvölgyben lévő Djukicéknak semmi sem sikerült, úgy futottak az eredmény után, hogy tudták, így nehezen tartják életben az élvonalbeli reményeiket: a védekezésük továbbra sem volt az igazi, míg a ritmustalan támadásaik mindenféle elképzelést nélkülöztek (12-24). A sokkal jobb hozzáállást tanúsított ellenfél azt csinált velük, amit akart, a helyi hívek néha a kezükbe temették az arcukat, mert rossz volt nézni a pályán látottakat (16-28). Szerencsére a fővárosiak az egyoldalú párharc utolsó negyedórájában már nem törték annyira magukat, Noureldenék többször is feljöttek tíz gólra (19-29, 22-32), ám Simoticsék a hajrában még ettől az apró örömtől is megfosztották őket.

 

Danyi Gábor: - Csalódottak vagyunk, mert a riválisunk ilyen arányban is megérdemelten nyert. Ezen a számunkra fontos mérkőzésen sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk felnőni a feladathoz. Ennek meg kell találnunk az okait, majd felállnunk ebből a nehéz helyzetből.

Horváth Attila: - Jó iramban kezdtünk, amit előzetesen megbeszéltünk, azt betartották a játékosaim. Ma a saját elképzeléseinket is felülmúltuk: nagyszerű érzés volt a kispadon ülni, mert alig volt teendőm, a csapatom mindent úgy csinált, ahogy kellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!