Nehéz szituációban vannak

2023.11.02. 17:43

Kényszerű irányítócsere a veszprémi csapatnál

Pintér Benedek súlyos vállsérülése után új kézilabdázót szerződtetett a Fejér-B.Á.L. Veszprém, a horvát származású, de bosnyák válogatott Marko Tarabochia már be is mutatkozott bakonyi kenyéradója színeiben.

Király Ferenc

A veszprémiek 20 esztendős irányítójának az FTC elleni bajnokin sérült meg a válla, azóta már túl van az orvosi beavatkozáson is, és bár a műtétjét követően jól van, legalább féléves kihagyás vár rá. Vagyis lehet, hogy ebben a szezonban már nem öltheti magára a Fejér-B.Á.L. szerelését. Mivel az eddig csak két pontot gyűjtött klubja az NB I-ben az utolsó előtti, 13. helyen szerénykedik, az elöljáróknak a szorult helyzetben nem volt más eshetősége, mint gondoskodni a pótlásáról. Választásuk a 35 éves Marko Tarabochiára esett, aki a horvát rekordbajnoknál, az RK Zagrebnál nevelkedett, majd játszott a szlovén RK Maribor Braniknál, és hat idényt töltött Lengyelországban, négyet a Wisla Plocknál. Hazánkba 2019-ben érkezett, előbb megfordult Csurgón, míg az előző két évadban a Dabas KC alkalmazásában állt. A sportoló (193 centi, 92 kiló) ezen állomáshelyén előbb 91, aztán 103 találatra volt jó. Egykoron számítottak rá hazája korosztályos válogatottjában, ám felnőttként már a bosnyák nemzeti gárdát erősítette.

– Miután Pintér Benedeket hosszú időre elvesztettük, a visszatérését pedig nem siettetjük, szükségünk volt egy új karmesterre, aki ráadásul a rutint is képviseli a fiatal keretünkben – mondta Éles József tulajdonos, edző. - Balatonfüreden már velünk volt, de azonnal nem várhattunk tőle csodát. A jó öltözői hangulat ellenére nehéz szituációban vagyunk, a pályán egyelőre nem tudjuk átlépni az árnyékunkat. A naptári évben még három hazai bajnokink lesz, a Csurgói KK, a PLER-Budapest és a QHB Eger ellen. Nincs mese, főként utóbbi kettő ellen meg kell kezdenünk a pontok gyűjtését – hogy benn maradjunk az élvonalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!