Labdarúgás

2023.11.18. 16:20

Küzdelmes mérkőzésen győzött a Practical VSC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság első előrehozott tavaszi fordulójában a Komárommal találkozott a Practical VSC. Az őszi szezon 2-2-es döntetlenje után ezúttal a veszprémiek felé billent a mérleg nyelve.

Haraszti Gábor

Megküzdött a három pontért a piros mezes Veszprém

Fotó: Haraszti Gábor

Practical VSC – Komárom VSE 2-1 (1-1) Gsz.: Dobsa, Bartusz ill. Oláh

Pápa, Perutz stadion. V.: Kovács. Practical VSC: Kemenes (Kovács 46.) – Dobsa, Zachán, Kószás, Major, Somogyi, Szűcs (Kun 46. - Kovács 86.), Bartusz, Volter, Baldauf (Tömösvári 62.), Dömötör (Krebsz 46.). Edző: Pető Tamás. Komárom VSE: Bánfalvi – Szabó B., Nagy T., Sandal, Irmes (Popovics 88.), Szénási, Tímári, Oláh (Kalmár 76.), Nagy Z., Jankovics (Harangozó 70.), Nagy Zs. Asszisztens edző: Gucsi Végh Péter.

Az előző négy körben egy győzelmet és három döntetlent elérő Komáromot fogadta a veszprémi csapat, mely legutóbb elért döntetlenje miatt a második helyre csúszott vissza a tabellán.

Az első húsz percben mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben, egyedül Oláh sarkazását jegyezhettük fel, de Kemenesnek nem kellett játékba avatkoznia. A félidő derekától a veszprémiek térfelén volt többet a labda, Sandal szabadrúgása után egy kapu előtti kavarodást követően a védőknek kellett tisztáznia, aztán fél óra elteltével előnybe került a Veszprém: Dömötör szögletére Dobsa remekül érkezett és a kapu bal oldalába helyezett 1-0. Tíz percig tartott a VSC előnye, a félidő vége előtt nem sokkal Oláh kapott egy remek kiugratást és higgadtan a kapu jobb sarkába helyezett, kialakítva az 1-1-es félidei állást. A szünetben Pető Tamás hármat cserélt, köztük szokatlan módon kapusposzton is változtatott, Kemenest Kovács váltotta. Zachán tekerése volt a második etap első lehetősége, majd egy kapu előtti tűzijátékot követően nem tudtak a komáromiak felszabadítani, így ismét előnybe kerültek a hazaiak: a 65.percben Bartusz bombázott közelről a jobb felsőbe 2-1. A folytatásban nem változott az eredmény, a Komárom ment előre és próbált legalább egy pontot szerezni, a Veszprém viszont jól állta a sarat, sőt kontrából voltak kisebb lehetőségei is.

Pető Tamás: Egy izgalmas, küzdelmes mérkőzésen szereztük meg a három pontot. Egy fordulóval az év vége előtt ez már az idegek harca is, úgy érzem, magunknak tettük nehézzé a találkozót, több helyzetet is kihagytunk, de összességében megérdemelt a győzelmünk. A félidőben a jobb oldalt szerettem volna stabilizálni, Szűcsöt lecseréltem, ám mivel a 2005-ös szabálynak meg kellett felelnünk, ezért kényszerültem a kapuscserére.

A Practical VSC november 26-án a Szombathelyi MÁV Haladás VSE vendége lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!