A Barcelona nyerte a gigászok csatáját

2023.11.30. 20:51

Micsoda meccs, BL-döntőnek is beillett volna a veszprémi derbi!

A Barcelona visszavágott a hazai vereségért a Telekom Veszprémnek a kézilabda Bajnokok Ligájában, csütörtökön a bakonyi vármegyeszékhelyen. A felek elképesztő csatát vívtak, az izgalmak az utolsó másodpercig tartottak.

Horváth Gábor

Fotó: Fülöp Ildikó

Telekom Veszprém-Barcelona 30-31 (15-17)

Veszprém, 5290 néző. V.: Schulze, Tönnies (németek). Telekom Veszprém: Corrales – Gasper Marguc 3 (1), REMILI 6, FABREGAS 5, Ligetvári, Casado 3, Elísson. Csere: Biosca, Nagy B. (kapusok), Sandell 2, Descat 2 (2), PESMALBEK 2, Koszorotov 4, J. Omar, MAHÉ 3. Edző: Momir Ilics.

Barcelona: Nielsen – ALEIX GÓMEZ 8 (4), MEM 4, RICHARDSON 5, FRADE 5, N’guessan 1, Wanne. Csere: PEREZ DE VARGAS (kapus), Thiagus, Carlsbogard 3, Gallego, Langaro 1, Arino 3, Cikusa 1, Valera. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Mindenki pirosban
Fotó: Fülöp Ildikó

Az őszi félév legjobban várt összecsapására készült a Veszprém Aréna közönsége csütörtökön. A szurkolók komolyan vették a Mindenki pirosba! - felhívást, igazi egységes látképet mutatott a csarnok lelátója, na és természetesen a hangerőre sem lehetett panasz.

Fotó: Fülöp Ildikó

Természetesen nemcsak a drukkerek, hanem a csapatok is nagyon készültek. A Veszprém nagy esélyt előtt állt, óriási lépést tehetett a csoport elsőség felé, míg a Barcelonát fűtötte a visszavágás vágya, hiszen komoly pofont kapott saját csarnokában a bakonyiaktól. Bő egy hónappal ezelőtt bizony a Telekom leiskolázta a gránátvörös-kékeket, öttel nyert a Palau Blaugranában.

Több különlegességgel is készült a házigazda klub, a Rubber Puppet új dala fokozta a hangulatot és visszatért a veszprémiek kabalafigurája is.

Fotó: Fülöp Ildikó

Jó tempóban, Corrales védésekkel indult a meccs, 2-2. A Barcelona megszerezte a vezetést, de gyorsan jött a válasz. Többször is, a 7. percben Casado lőtte át a falat, 5-5-re alakítva ezzel az eredményt.

Villámgyorsan támadtak a katalánok, de Mem kiállítása miatt kénytelen voltak visszavenni a tempóból. Nielsen ziccert védett Elísson lövésénél, jól jött ki az emberhátrányból a vendégcsapat, amely többször is meg tudta játszani a beállós Fradét, 12. perc: 6-8. Corrales viszont továbbra is jól érezte a lövéseket, ki is egyenlített a Veszprém, 8-8.

Descat, Koszorotov és Pesmalbek érkezett a bakonyiakhoz, utóbbi dupláját követően 10-9 állt az eredményjelzőn. Kezdte átvenni az irányítást a Telekom, amelynek védelme hatalmasat birkózott, elsősorban a Mem, N’guessan, Frade hármast igyekezvén féken tartani.

12-12-es állásnál kicsit „megállt” a meccs, végül a Barcelonának sikerült elmozdulni a holtpontról, 12-13, Ilics időt kért. Koszorotov találatával folytatódott a derbi, erre kettővel válaszoltak a katalánok. Sőt Aleix Gómez újabb értékesített hetesével (Corrales és Biosca után Nagy Benedek sem tudott hárítani) háromra nőtt a vendégek előnye, 13-16. Descat szépített a büntetővonalról, majd a francia szélső találata zárta játékrészt is. A katalánoknak labdájuk volt a négy gólos előnyhöz, végül kettővel vezettek az első félidőt követően.

Szünet után Remili villant, Carlsbogard válaszolt. A Veszprém üldözte vetélytársát, Remilit nehezen tudták tartani a katalánok, de a másik oldalon Richardsonék is rendre eredményesek voltak. A 35. percben jött a egyenlítés, Remili fejezett be egy akciót egy vendéghiba után, 20-20. Descat hetest hibázott, majd Fabregas ziccerét védte Perez de Vargas. A Barcelona vezetett, de minimális volt az előnye, óriási erők feszültek egymásnak, 21-22. Gyorsan változott a helyzet, egy Marguc-lerohanás után, a 42. percben 23-22 áll az eredményjelzőn.

A 46. percben, Pesmalbek kiállítását követően visszavette a vezetést a vendég együttes, 24-25. Elképesztően izgalmas volt a meccs, újra a bakonyiaknál volt az előny, majd 26-27 állt az eredményjelzőn egy Perez de Vargas védést követően. Mahé egyenlített. Egy pillanatra sem hagytak pihenőt a másiknak a felek.

Ritka jelenet zajlott a hajrá előtt, a közönség Bioscát szerette volna látni a kapuban, a nevét skandálta, erre Corrales megsértődve, a szurkolóknak mutogatva le akart vonulni a pályáról. A folytatásban aztán védett egyet a spanyol. Az 55. percben 28-29 állt az eredményjelzőn, a Barcelona után a Veszprém is időt kért. Mahé egyenlített megint csak, majd Perez de Vargas védett bravúrral, Aleix Gómez pedig betalált, 29-30. A kapusok voltak ekkor a főszereplők, a katalán portás újabb hazai lövésnek állta útját, a másik oldalon Corrales mutatott be rendkívül fontos hárítást.

A Barcelona rontott, Mahé használta ezt ki, majd Mem volt eredményes. Tíz másodperccel a vége előtt Ilics időt kért, 30-31-es állásnál. Koszorotov lőtt, de a vendégek blokkolni tudtak, így a katalánok egy góllal megnyerték a gigászok harcát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!