Raid of the Champions

2023.11.06. 07:00

Sártengerben zajlott a szezonzáró terepraliverseny

A 2023-as Raid of the Champions győztese Molnár Balázs és Molnár Gabriella párosa lett, a második helyet Trébitsch Miklós és Nagy Attila szerezte meg, míg harmadikként Miklós Csaba és Horn Albert ért célba. A három side-by-side után a negyedik legjobb időt Miroslav Zapletal és Marek Sykora futotta meg, megnyerve ezzel a T1 kategóriát és a 2023-as Révész Tereprallye Országos Bajnokságot.

Juhász-Léhi István

Sárban küzdött a mezőny Fotó: Pataky Péter/Raid of the Champions

Szombaton nyolc szakasz megtétele várt a versenyzőkre, ami a pénteki óriási esőzés folytán sártengerben fürdette meg az egész mezőnyt. A kihívásokkal teli tereppel nem mindenki tudta felvenni a harcot, így egy alacsonyabb létszámú mezőny ért a Parc Fermébe az SS11 után.

A Molnár Balázs és Molnár Gabriella páros az abszolút és T4N győztese, a következetes és pontos versenyzésnek köszönhetően tudott a leggyorsabb lenni. Ezzel a teljesítménnyel megelőzték legnagyobb ellenfelüket, a pénteki napot élen záró Kéry Szilvesztert és Bartha Barbarát, akinek szíjszakadással, haspáncél-leszakadással és motorletiltással is meg kellett küzdenie, így végül kategóriamásodikként értek célba.

Fotó: Pataky Péter/Raid of the Champions

– Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, nekünk kifejezetten fekszenek ezek a sáros, esős körülmények, és örülünk az eredménynek. Abban biztosak voltunk, hogy a 2-3. helyet meg tudjuk szerezni, de amikor beálltunk a Parc Fermébe, nagyon meglepődtünk, hiszen abszolútban és T4-ben is elsőként végeztünk. Az autó tökéletesen működött, a csapat is jó munkát végzett. Tény, hogy nagyon fáztunk, el voltunk ázva mindig, de a győzelem megszépítette ezt. A körpálya újdonság volt idén, amelyet kihívásnak vettünk, de elnyerte a tetszésünket, és reméljük, hogy a folytatásban is megmarad ez a szakasz – mondta Molnár Balázs.

Trébitsch Miklós és Nagy Attila első közös terepraliversenyét egy T3-as győzelemmel ünnepelhette meg, amivel összetettben a második helyen zártak.

– Nagyon boldog vagyok, Ati és a technika is remekül vizsgázott. Az utolsó másfél gyorsot hátsókerék-meghajtásban kellett teljesítenünk, de ez sem tudott gondot okozni nekünk. A pályában az volt a nehézség, hogy nagyon sokat változott a nap folyamán, míg reggel teljesen saras volt, délutánra már egészen felszáradt a talaj. A körgyors volt az a rész, ami meglepett, és amit kiugróan élveztem – nyilatkozta Trébitsch Miklós.

T1-ben a tavalyi győztes páros, Miroslav Zapletal és Marek Sykora megvédte címét, összetettben pedig a 4. helyet szerezte meg. Mivel Csucsu (Lukács Kornél – a szerk.) számára korán véget ért a ROC, egyértelművé vált, hogy idén a szlovák–cseh duó nyeri meg a magyar bajnokságot.

– Az első napon sokat küzdöttünk a rengeteg sárral és esővel, a szombatot egyértelműen jobban élveztük, és gyorsabban is tudtunk menni. Az autó kiválóan vizsgázott, és a pálya javulásával már nagyobb tempót tudtunk diktálni, mondhatjuk, hogy tökéletes napot teljesítettünk. Sajnáljuk, hogy Csucsu kiesett, azonban nagyon boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk szerezni a bajnoki címet – mondta Marek Sykora.

Challenge kategóriában Osváth Bence és Osváth Zsolt győzedelmeskedett, míg TH-ban egy lengyel páros, Kobylecki Tomasz és Marton Rafal vehette át az első helyért járó kupát.

Miután a kívül-belül vastag sárréteggel borított autók beálltak a Parc Fermébe, az ünnepélyes díjátadón kiosztották a híres nyirádi grillázstortákat is, melyeket a győztes páros vihetett haza. A Raid of the Champions végével pedig a 2023-as magyar tereprali-bajnokság is lezárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!