Komoly derbi előtt

2023.11.29. 14:00

Veszprém kontra Barcelona: ki az úr a csoportban?

A B csoport két legjobb csapata csap össze egymással csütörtökön a kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém Arénában.

Horváth Gábor

Hazai pályán ebben az idényben még senki sem bírt a veszprémiekkel Fotó: Fülöp Ildikó

Fotó: FULOP ILDIKO

Két 14 pontos együttes néz farkasszemet csütörtökön este (18.45) egymással az ősz legnagyobb rangadóján a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

A Telekom Veszprém kirobbanó formában van, 12 mérkőzést nyert zsinórban, a sorozat legértékesebb darabja kétségkívül az egy hónappal ezelőtt Barcelonában aratott győzelem. A bakonyiak fantasztikus meccset játszva 41-36-os sikert arattak a Palau Blaugranában, ahol először tudtak diadalmaskodni történelmük során.

A B csoportot viszont még így is a Barca vezeti, a katalánok gólkülönbsége néggyel jobb, mint a bakonyiaké. Ebben körben mindkét gárda hét sikernél és egy vereségnél jár, a Telekom a dán GOG otthonában maradt alul, azóta tart az említett győzelmi széria. Ez azonban „csak” a múlt, most a legnagyobb kérdés az, ki győzedelmeskedik a Veszprém Arénában, azaz ki lesz a csoport uralkodója. Aki nyer, az óriási lépést tesz az első hely megszerzése felé.

Természetesen mindkét fél kőkemény csatára számít. A hazai pálya a szurkolók, a hangulat miatt jelentős előnye a Veszprémnél van, a Barcelonát pedig a visszavágás vágya fűtheti a szokásosnál is jobban, hiszen a hazai vereség komoly pofon volt neki.

– A Barca az Barca – érzékeltette pár szóban a rájuk váró küzdelem nehézségét Ludovic Fabregas, aki épp a katalánok mezét váltotta nyáron bakonyi dresszre, tehát jól tudja, miről beszél. A francia beállós a Bajnokok Ligája hivatalos internetes oldalán elmondta, természetesen hazai pályán nekik a győzelem a céljuk, de biztos abban, hogy a vendégek feladják a leckét. A katalánok csak egyetlen meccset veszítettek eddig ebben a BL-idényben, épp ellenük, ezért szeretnének visszavágni.

– Kiváló meccset várok, ahol két fantasztikus csapat fog pályára lépni. Természetesen szeretnénk megismételni azt, amit Barcelonában tettünk. Biztos vagyok benne, hogy ők is azzal a céllal jönnek, hogy legyőzzenek minket, meglépjenek tőlünk, és egyedül vezessék a csoportot. Gyors mérkőzés lesz sok tehetséges játékossal – nyilatkozta az együttes internetes oldalának Rodrigo Corrales. A veszprémiek spanyol kapusa elárulta, még nem jött teljesen rendbe a sérülése, nem tudja, játszhat-e csütörtökön.

Mint említettük, a bakonyiak remek sorozatban vannak. Ami a katalánokat illeti, ők már szenvedtek vereséget a Veszprém elleni hazai találkozójuk óta, a klubvilágbajnokság elődöntőjében a Füchse Berlinnel szemben maradtak alul. Legutóbbi mérkőzésén viszont meggyőző volt a Barcelona, amely 39-25-re nyert bajnoki találkozón az Ademar León vendégeként. Aitor Arino nyolcszor, Aleix Gomes és Melvyn Richardson hétszer-hétszer volt eredményes, Emil Nielsen közel ötvenszázalékos hatékonysággal védett.

A spanyol alakulat mestere, Carlos Ortega régi ismerősként látogat a Veszprém Arénába, de összességében is elmondhatjuk, hogy a felek remekül ismerik egymást. Így nagy meglepetésre egyik oldalon sem kell számítani, hatalmas lendületre és küzdelemre, igazi kézilabda-csemegére viszont annál inkább. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában