Harcban a címvédésért

2023.12.05. 10:24

Ajkán és Pápán játszik derbiket a folytatásban a Veszprém

A második helyen telel a veszprémi csapat a labdarúgó NB III-ban. A címvédő biztató őszt tudhat maga mögött és bizakodva várhatja a jövő évi folytatást, ami negatívum, hogy jó eséllyel továbbra is otthontalan marad. Pető Tamás vezetőedzővel beszélgettünk.

Horváth Gábor

Csak felfelé, csak előre Pető Tamás nem ismer más utat és ezt csapata is jól tudja Fotó: Haraszti Gábor

Mindössze két pont a lemaradása az éllovas Opus Tigáz Tatabánya mögött a második Practical VSC Veszprémnek a labdarúgó NB III északnyugati csoportjának tabelláján. Az előző idényben e két csapat harcolt a bajnoki címért (akkor még a nyugati elnevezésű csoportban), és végül a bakonyiak jöttek ki győztesen a küzdelemből.

Pető Tamás legénysége a bajnoki aranyérem megszerzését követően sem vett vissza, pedig volt és van gond bőven, ugyanakkor mind a vezetőedző, mind a játékosok elszántak és motiváltak abban, hogy további szép eredményekkel gazdagítsák a veszprémi futballt.

- Összességében nagyon pozitív volt az őszünk. Negatívumként két döntetlent tudok elsősorban említeni, ami azért fájó, mert a Sopron és a Komárom ellen egyaránt komoly fölényben játszottunk, de csak egy pontot tudtunk szerezni – válaszolt lapunk érdeklődésére Pető Tamás.

A Veszprém 17 bajnokin 11-szer nyert, négyszer játszott döntetlent, kétszer kapott ki. A már említett Komárom és Sopron elleni ikszek mellett a Dorog és a Tatabánya remizett a bakonyiakkal, akik Bicskén és a Puskás Akadémia II. ellen maradtak alul az első félévben. - Bicskén is mi domináltunk, mindent megtettünk a sikerért, de a kapuja elé tömörülő hazaiakkal szemben képtelenek voltunk a gólszerzésre.

Pető Tamás kiemelte: a nyáron tíz játékos távozott, ami nagyon sok, a védelmet például újjá kellett építeni, a kapusok is lecserélődtek. Az alapcsapat egyben maradt, de a távozók, akik közül sokan fontos tagjai voltak a keretnek, pótlásáról gondoskodni kellett.

- Az anyagi lehetőségeink szűkösek, sok fiatallal próbálkoztunk. A 2005-ös szabálynak is meg kell felelnünk (az NB III-ban egy 2005-ben, vagy azután született játékosnak végig a pályán kell lennie – a szerk.), a saját utánpótlásunkból érkező Szűcs Ármin volt ebben nagy segítségünkre. Neki időre volt szüksége, de beérett és megállta a helyét.

Az elmúlt hónapokat ennek a fényében kell vizsgálni, illetve nem szabad elfelejteni, hogy a bakonyiaknak továbbra sincs otthonuk. Az együttes Gyulafirátóton, illetve a veszprémi műfüves pályákon edzett, Pápán játszotta hazai mérkőzéseit. Pető Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, kevés esélyt lát arra, hogy tavasszal birtokba tudják venni a felújított városi stadiont. A pápait egyébként jó stadionnak tartja, nagyszerű minőségű pályának, ebben szerencséjük van, a sok utazás viszont fárasztó.

A második félévben tehát valószínűleg Pápa ad majd otthont a hazai rangadóknak, egy kivételével, erről kicsit később. A bajnokságban a közvetlen riválisok közül a Tatabányát, a III. Ker. TVE csapatát és a Bicskét is fogadják majd a veszprémiek, akik természetesen szeretnének címet védeni. - Bíztam benne, hogy képesek vagyunk úgy szerepelni, mint tavaly. Igyekszünk a folytatásban is eredményesek lenni. Nagy változást nem tervezünk a keretben, egy a fiatal szabálynak megfelelő játékost viszont igazolnánk – zárta gondolatait Pető Tamás.

Amit még nem említettünk az a bakonyiak nagyszerű kupaszereplése. Az együttes a rangos sorozatban négy sikeren van túl, nyert Celldömölkön, Balatonfűzfőn, majd kiejtette a Komáromot és a tavalyi kupadöntős, NB II-es Budafok ellen aratott bravúros sikert. A bakonyiak az országos főtábla harmadik körében az NB I-es Kecskeméttel csapnak össze, a találkozót február 28-án Ajkán rendezik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!