Röplabda

2023.12.11. 07:21

Balatonfüredi bravúr a Magyar Kupában

A Szent Benedek RA fantasztikus játékkal nyert a Békéscsaba ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Balogh Dávid

Nagy volt az öröm a győzelem után

Forrás: Szent Benedek RA

SZBRA-Békéscsaba 3:2 (-23, 13, 17, -17, 13)

Budapest, 85 néző. V.: Mezőffy, Kiss. 

SZBRA: Szerényi 8, Wojcik 8, Berkó 5, Cestero Cruz 21, Szakály 5,Pérez Ramos 32. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki, Schneider 1, Gatard, Kobaidze. Edző: Kristian Michailov.

Békéscsaba: Strumilo 18, Stepanenko 8, Bodnár 8, Pintér 12, Aydinogullari 7, Stanchulova 2. Csere: Mocsányi, Kertész (liberók) Kump 1, Kotormán, Glemboczki 8, Becic 1. Edző: Tóth Gábor.

Az első szettben végig szoros csata zajlott a pályán, egyik fél sem tudott tetemesebb előnyre szert tenni. A játékrész végén a rutinosabb erőkből álló békéscsabaiak voltak résen, így a szettgyőzelemért járó utolsó pontokat ők ütötték le (23-25). A második szettet sokkal koncentráltabban kezdte a Balaton-parti alakulat, amire a vendégek nem tudtak reagálni. Kristian Michailov együttese végig magabiztosan uralta a játékrészt (25-13). A szettgyőzelem sikere tovább repítette a Szent Benedeket, és kiválóan játszottak a jó formában lévő Békéscsaba ellen. Perez Ramos támadásával zárták le a játékrészt a fürediek (25-17). A negyedik szettre összeszedte magát a vendég gárda, és kiegyenlítette a párharcot (17-25). A mindent eldöntő játszma elképesztő izgalmakat hozott, de Perez Ramos vezérletével a fürediek örülhettek (15-13).

A visszavágóra január 14-én kerül sor Békéscsabán. 

Kristian Michailov: – Keményen dolgoztunk a héten, hogy jól felkészüljünk a mérkőzésre. Még sok munka vár ránk, de ez egy hosszú folyamat. Hiszem, hogy még jobban fogunk röplabdázni, amikor januárban a Békéscsabához látogatunk.

Tóth Gábor: – Megint hiányzott egy szélső teljesítmény, és ebben szenvedünk rendszeresen. Nem lehet kifogásunk a teljesítményre, mert egyáltalán nem volt jó, nem is sikerült olyan eredményt hozni, hogy nyugodtan mehessünk el a minimális pihenőnkre.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!