Vereség Győrben

2023.12.03. 19:30

Egy gól döntött a hazaiak javára

A labdarúgó NB II 17. fordulójában hiába játszott az első félidőben veszélyesebben az Ajka, a Győr egy góllal otthon tudta tartani a bajnoki pontokat.

Balogh Dávid

Borsos veszélyesen játszott volt csapata ellen Archív fotó: Gyarmati László

ETO FC Győr-FC Ajka 1-0 (0-0)

Győr, 600 néző. V.: Zimmermann M. 

Győr: Pap E. – Vera, Szépe, Boldor (Kovács M., a szünetben), Vianna – Riquelme (Vingler, 74.), Anton, Skvarka (Keresztes K., 91.)– Diarra (Króhn, 74.), Huszár M. (Hamed, 69.), Bumba. Edző: Antonio Munoz.

Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B. (Gaál B., 89.), Csemer – Görgényi (Csizmadia Z., 73.), Tajthy T. – Babos B. (Antal G., 89.), Zsolnai R. (Sejben V., 73.), Borsos F. (Horváth P., 82.) – Szarka Á. Edző: Schindler Szabolcs. 

A győri együttes a tabella 2., míg az ajkaiak a 17. helyről várhatták az összecsapást. Az előző fordulóban nem várt pofonba szaladt bele Munoz együttese, ugyanis 6-0-ra kaptak ki a fővárosi Vasastól. Az ajkai csapat idei harmadik sikerét aratta a 16. játéknapon, hazai környezetben győzték le a Szombathelyi Haladást 3-1-re. A felek eddig nyolc bajnoki mérkőzésen találkoztak egymással, négyszer győztek a Rába-partiak, négyszer a bakonyiak, így igazi futballcsemegére számíthattak a szurkolók. 

Az első helyzetre közel tíz percet kellett várni, ekkor a győriek játékosa, Diarra vállalkozott lövésre 11 méterről, de nem találta el az ajkai kaput. A 27. minutumban a másik oldalon Tajthy Tamás vette célba a hazai kaput, de Pap könnyedén védte a próbálkozást. Alig egy perccel később a volt győri játékos, Borsos Filip lőtt 25 méterről, de Pap vetődve védte a kísérletet. A 39. percben ismét közel állt a bakonyi együttes a gólhoz, de Borsos fejesét nagy bravúrral védte a győri hálóőr. Az első játékrész ráadásában a hazaiak végezhettek el szabadrúgást 25 méterről, de a lövés a sorfalban kötött ki. 

A második játékrészben sem estek egymásnak a csapatok. A 61. minutumban egy győri beadás után Szabados ütközött saját társával, Jagodics Bencével, aki végül a földön maradt. A védő feje szakadt fel, és a vérzés elállítása után egy kötést kapott, amivel később vissza is állt a pályára.  

A 76. percben aztán megtört a jég. Az alig két perce pályán lévő Kröhn lőtte a kapu bal oldalába a labdát Vianna beadása után, 1-0. A 90. perc környékén mindkét csapat előtt adódott még gólszerzési lehetőség, azonban ezek kimaradtak, így egy góllal bizonyult jobbnak a Győr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!