Kézilabda

2023.12.10. 15:16

Éltek az újabb lehetőséggel - Három hónap után újra sikernek örülhetett a Fejér-B.Á.L.

Veszprém a kézilabda NB I-ben, a kiesés elől menekülő gárda élt az újabb, immáron sokadik lehetőséggel: az évadbeli első hazai diadala jelent neki egy halvány reménysugarat a februári folytatáshoz.

Király Ferenc

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Fejér-B.Á.L. Veszprém–QHB Eger 24-21 (12-10)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

Veszprém: BALOGH – Hornyák, Szuharev, TARABOCHIA 5, Bugyáki 2, Djukic 2, NOURELDEN 9. Csere: Mojsilov (kapus), SZRNKA, Kristóf 2, Grünfelder 2, Vetési 2, Hári, Preszter. Edző: Danyi Gábor.

Eger: ÁGOSTON – Lezák, Bartosz 1, Kiss, Zennadi 3, OLIVEIRA 6 (4), TÓTH 5. Csere: Száva 2, Maracskó 1, Hebo, Bajus 1, Boros 1, Tóvizi 1, Döme. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4.

A hazaiak tisztában voltak azzal, hogy az előttük álló találkozón mi forog kockán, mint az ilyenkor lenni szokott, az edzőcserét követően lendületet kaptak: egymást segítve már az elején próbáltak belekapaszkodni az utolsó (?) szalmaszálba (3-1). Főként a védelmük volt a korábbinál fegyelmezettebb, és a megszerzett labdákkal Nourelden lőtt indításgólokat (5-2). Később kicsit akadozni kezdett a gépezet (5-4), igaz, a kimaradt helyzetek nem okoztak különösebb gondot, mert hátul Szrnkáék jól koncentráltak, egymásért is küzdöttek (9-4). Danyi-edző jól motiválta és forgatta az együttesét, amely ennek ellenére 10-5-nél megtorpant, hatperces gólcsendet tartott (10-7), aztán ismét jött az önbizalomtól duzzadt egyiptomi balszélső és hátára vette a már nem oly’ lendületes csapatát (12-9).

A fordulás után félő volt, hogy a bakonyiak újra csalódást okoznak a híveiknek, mert a rivális előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette (12-13). Ebben a periódusban a hazai támadások tanácstalanná váltak, megint hosszú gólszünet következett; a rossz formát mutató lövők távolról veszélytelenek voltak, mégis sikerült fordítani (15-13). Djukicék annak ellenére tartották minimális előnyüket, hogy pontatlanok voltak és sok hibát vétettek, aztán az elpuskázott akciók az utolsó negyedóra előtt megbosszulták magukat, ugyanis az egriek újfent egalizálták az állást (17-17). Szerencsére a másik oldalon is sok volt a hiba, egyre alacsonyabb nívót öltött a csata, ami a bizonyítási vágytól égett mieink malmára hajtotta a vizet. Balogh és Nourelden remeklésének köszönhetően előbb három- (20-17), majd ötgólos (22-17) vezetést harcoltak ki, amit a vendégek már nem tudtak ledolgozni (22-20).

Danyi Gábor: Örülök annak, hogy belekapaszkodtunk ebbe a lehetőségbe, s a nehéz helyzetünkből előre tekintve fontos győzelmet arattunk, amit a hozzáállásunknak is köszönhetünk. Sikerült előre lépnünk és életben maradnunk.

Tóth Edmond: Az ellenfelünk azt tette, amit a mostani helyzetében kellett: az utolsó leheletéig küzdött. Mérges vagyok, mert nagy sanszot szalasztottunk el, mert ha most nyertünk volna, akkor a 7. helyről várhatnánk az új évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!