Rally

2023.12.05. 20:00

Magasan van a léc Klauszék számára

Mi mással, mint a győzelemmel lenne elégedett a Klausz Kristóf–Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 EVO) kettős kedvenc hazai versenyhelyszínén, derült ki a verseny hivatalos honlapjának adott interjúból. A pilóta 2023-as évben nem igazán brillírozott, éppen ezért ezt a megmérettetést nem az év lezárásának tekinti, sokkal inkább a 2024-es esztendő tesztfutamának.

Juhász-Léhi István

Klauszék számára a Mikulás Rally egy év végi felszabadult verseny, ahol mindig jól érezték magukat

Forrás: Larocco

– Kedvenc versenyeteken láthatunk újra, ahol minden évben rajthoz álltok. Hol tart a felkészülés, hiszen elindult a visszaszámlálás?

– Jól ismert terep ez számunkra, úgy gondolom, hogy a pályák tekintetében sok újat nem tudunk megtapasztalni. A vezetési stílusunk az, amin folyamatosan tudunk változtatni, finomítani, hogy minél jobb eredményt érhessünk el. Az autónk 80 százalékban készen áll, egy-két alkatrészre várunk még, hogy teljesen versenykész legyen, mint ahogy az év minden futamán.

– Jó eredményekben bővelkedtek Veszprém és környékén, ilyen népes, erős mezőnyben milyen eredménnyel lennétek elégedett?

– Visszatekintve az elmúlt évekre, magasan van a léc, már ami az eredményeket illeti. Így érthetően ennél nem szeretnénk alább adni, persze minden év, minden futam egy új megmérettetés. Hogy éppen milyen mezőny gyűlik össze, azt csak a verseny előtt tudjuk meg, de azt gondolom, hogy ezen a pályán, ilyen körülmények között, ezzel a technikával mindenképpen az elejében illene lennünk.

– A Mikulás Rallye szinte minden versenyzőnek a szíve csücske, most azonban, hogy kiderült, ez a környék ad otthont az ERC idénynyitójának, még inkább emelte az ázsióját. Mit gondolsz erről?

– Mindenképpen, azt gondolom, hogy ennyivel előtte egy tesztfutamnak is fel lehet fogni, ez biztosan még vonzóbbá teszi. Én mindig szerettem a Mikulás Rallye futamait, hiszen nem kellett sosem pontokat számolni, egy év végi felszabadult verseny, ahol mindig jól éreztem magam. Az az igazság, hogy amikor nagyon felkészülünk egy megmérettetésre, nagyobb bennünk a nyomás, a stressz, a görcsölés miatt pedig nem jönnek össze az eredmények. Például Fehérváron egy technikai hiba miatt estünk ki, Veszprémben nem volt meg a tempónk, most mindenképp azon leszünk, hogy a Mikuláson a legjobb formánkat hozzuk.

– Ha már egy kicsit érintettük az idei versenyeket, a 2023-as idényt hogyan értékeled?

– Sajnos nem ez volt életünk éve, sem a bajnoki sorozatot tekintve, sem az üzleti életünket. Ennek fényében szeretnék már rajta túllenni, így a Mikulás Rallyra mint valaminek a kezdetére tekintek, vagyis a 2024-es évre felkészülés első állomására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!