Labdarúgás

2023.12.01. 16:14

Kemény meccs vár az FC Ajkára

A labdarúgó NB II 17. fordulójában az ETO FC Győr otthonába látogat Schindler Szabolcs együttese.

Balogh Dávid

Schindler Szabolcs együttesére fontos mérkőzés vár

Fotó: Gyarmati László

Az Ajka a tabella 17. helyéről várhatja az összecsapást, míg a győriek a feljutást érő másodikról. A 16. fordulóban a bakonyiak 3-1-re tudták felülmúlni a Szombathelyi Haladást, a győriek pedig nagy meglepetésre 6-0-ra kaptak ki a szebb napokat is látott Vasastól.

Az ajkai csapat a legutóbbi fordulóban a második győzelmét ünnepelhette Schindler Szabolccsal (októberben érkezett), és a biztos bennmaradást érő 14. pozíciót megközelítette öt pontra a tavalyi bronzérmes. Az ETO FC Győrnél idén mindenki a feljutásról beszél, és a keret, illetve az eredmények láttán reális lehet az elvárás, hiába csúszott be a gépezetbe az angyalföldiektől egy hatos. Az ETO két ponttal van csupán lemaradva az éllovas Nyíregyházától.

Az ajkaiak idén a második legkevesebb gólt rúgták a bajnokságban, szám szerint tízet. Érdekesség, hogy a legkevesebbet a Pécs szerezte (hatot), mégis a tabella 8. helyén állnak, 22 egységgel. A bakonyiak 21 gólt kaptak idén. Az egykori NB I-es játékosokkal teli Győr 36 gólt szerzett idén, és 21-et kapott.

A két csapat eddig nyolc alkalommal találkozott egymással a másodosztályban. A mérleg nyelve egyik oldalra sem billen, ugyanis négyszer a győriek, négyszer pedig az ajkaiak nyertek. Gólarányokat tekintve szintén döntetlen az állás, 8-8. A felek legutóbb március elején találkoztak egymással, akkor az ajkaiak idegenből hozták el a három pontot Tar Zsolt találatával. Tar korábban másfél évig erősítette a győrieket.

Schindler Szabolcs együttesére tehát fontos mérkőzés vár, ugyanis viszonylag még egyben van a mezőny, és egy győzelemmel akár egy helyet is előrébb léphetne, ami a jelenlegi helyzetben sokat érhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!