Labdarúgás

2023.12.08. 17:05

Soroksáron zárja az évet az FC Ajka

A labdarúgó NB II 18. fordulójában Lipcsei Péter együttesével küzd meg az FC Ajka. A bakonyiak számára nagy téttel bír a találkozó, ugyanis egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhetne a bennmaradó szekcióhoz, a téli szünet előtt.

Balogh Dávid

A téli szünetre jobb szájízzel mehetne az Ajka, ha nyerne Soroksáron

Fotó: Gyarmati László/archív

Az ajkaiak a nehéz rajt után kezdenek magukhoz térni, és az elmúlt négy bajnoki mérkőzésükön kétszer tudtak nyerni. A legutóbbi fordulóban noha egy gólos vereséget szenvedtek a feljutásra pályázó Győrtől, annak ellenére jól játszott a csapat, csupán a befejezéseken van mit még csiszolniuk Szarkáéknak. Jelenleg Schindler Szabolcs együttese a tabella 17. helyén áll 11 egységgel, hat pontra, a biztos bennmaradást érő 14. helytől.

A Soroksár sincs jelenleg a legjobb formájában, ugyanis három meccs óta nem tudott nyerni a sárga-fekete együttes. A 17. fordulóban az angyalföldi Vasassal játszottak Lovrencsics Balázsék egy döntetlent (1-1). A Soroksár jelenleg a pontvadászat 11. helyén áll 21 ponttal.

A felek ebben a szezonban már találkoztak egymással, az első játéknapon. Akkor az ajkaiak Tóth révén szereztek vezetést az első játékrészben, azonban Kaján góljával a második félidőben döntetlenre mentett a fővárosi alakulat (1-1).

Az ajkaiak egy esetleges győzelemmel akár egy helyet is előre léphetnének, ehhez azonban az kell, hogy a szintén kiesőhelyen álló Siófok kikapjon az idén megtáltosodott Nyíregyházától.

A Soroksár-FC Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik a Szamosi Mihály Sporttelepen. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!