Győzelem

2023.12.10. 18:27

Mikulás Rallye: egy hajszálnyival, de Klauszék behúzták - (képgaléria, videó)

Ha minimálisan is, de a Klausz Kristóf, Papp Tamás (Ŝkoda Fabia) duó diadalmaskodott a 27. Euroinvestment Mikulás Rallye-n. A boldogsága határtalan volt, hiszen a fiatal versenyző mindig jól ment a veszprémi pályákon, ám eddig egy pici hiányzott ahhoz, hogy futamgyőzelmet ünnepeljen. Egészen vasárnapig.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A friss győztes a Mikulás Rallye előtt még azt mondta, hogy ezt a versenyt nem az idei esztendő lezárásának szánja, hanem a 2024-es év tesztjének. A második helyen az Erik Cais, Igor Bacigal kettős végzett, a harmadik helyet pedig Német Gáborék szerezték meg.

- Titkon reméltem a győzelmet, de a harmadik-negyedik gyorson azért nagyon kellett sietnem - nyilatkozta az idei győztes a verseny sajtóirodájának. - Amit ezeken a szakaszokon behoztunk, arra az utolsón még rá tudtunk tenni egy lapáttal, így lett az igazi. Az autón lesz mit fényezgetni, javítani, de amúgy nagyon elégedettek lehetünk. Nagyon vártam már erre az eredményre. A veszprémi pályákon mindig megvolt a tempónk, mindig siettünk, de sosem jött ki a lépés. Egy perces hátrányból fordítottunk, a harmadik gyorstól folyamatosan támadtuk az elsőket.

A második helyre Erik Cais futott be, aki elmondta, nem érezte komfortosnak a gumikat a harmadik szakaszon, ennek ellenére amennyire tudta, nyomta a gázt.

- Teljesen mások voltak a körülmények és az érzéseim is, mint reggel - fogalmazott. - A negyedik szakasz jó volt, bár akadt némi problémám az ablaktörlővel. Az utolsón csak nyomtam a gázt, de a helyi hős jobbnak bizonyult, ezúton is gratulálok neki. Nagyon jó, hogy Igor diktálja nekem az itinert, mert magabiztos, hiszen itt is otthon van. Sokat segít, hogy ő magyarul is beszél és nagy tapasztalata van ezeken a pályákon. Ez jövőre a Rally Hungary-n nagyon jól jön majd.

A dobogó harmadik fokára befutó Német Gábor a verseny után elmondta„ várható volt, hogy a nagy murva- és Eb-menők gyorsabbak lesznek ilyen körülmények között, de összességében nem lehetnek elégedetlenek.

- Nagyon örülünk, hogy végül sikerült bejönnünk a harmadik helyre - hangsúlyozta. - A körülmények önmagukért beszéltek, ilyen nagy dagonyában még nem volt alkalmam versenyezni, főleg egy új autóval. Most több mindent is szem előtt kellett tartani: hogy épségben maradjunk, és hogy valahogy célba is érjünk. Nem volt egyszerű feladat, még nem is igen jutott el a tudatomig ez a harmadik hely. Nagy küzdés volt itt a végén, el is fáradtunk, de minden jó, ha a vége jó.

A 27. Euroinvestment Mikulás Rallye végeredménye:

1. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Škoda Fabia Rally2 Evo) 53:02.8, 2. Erik Cais, Igor Bacigal (Škoda Fabia RS Rally2) +0.4, 3. Német Gábor, Németh Gergely (Škoda Fabia RS Rally2) +22.6.

Az ünnepélyes rajtról is beszámoltunk, fotókkal mutatva a látványos eseményt. Podcast adásunkban pedig Lakatos Róbert versenyszervezővel Juhász-Léhi István, a veol.hu újságírója beszélgetett a verseny, a pályák, a rendezés részleteiről: 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában