Pénzdíjas versenyen is szerepeltek

2023.12.07. 10:22

Őszi éremeső a veszprémi szumósoknál

A felnőtt korosztályban versenyző Laczkó Benedeknek az Európa Játékokon szerzett egyéni bronzérme, valamint csapattal elért második helyezése felpörgette a társaságot, és az őszi versenyévadban kiváló eredményekre sarkalta a fiatalabb korosztályú versenyzőket is.

Horváth Gábor

A veszprémiek Európa-bajnokságon jártak és ott is eredményesen szerepeltek Fotó: Centrum SE

A Centrum SE szumósai több versenyen is megmérettették magukat az elmúlt hónapokban. Az eredményekről Janku Ferenc klubelnök számolt be lapunknak.

A sorozat Dunavarsányban kezdődött, ahol városi sportcsarnok adott otthont a gyermek és U12-es Sumo Országos Bajnokságnak, valamint az U15 és U18 korosztályok világversenyekre szóló válogatóversenyének, továbbá az U21, és felnőtt korosztályok felkészülési versenyének. A Centrum SE csapata a versenysorozaton 18 érmet szerzett, amelyből négy arany-, kilenc ezüst-, és öt bronzérem volt a termés.

Érden rendezték meg a felnőtt országos csapatbajnokságot, amelyen a fiatalokkal felálló veszprémi együttes a harmadik helyet szerezte meg. A Centrum Sport Egyesületet Csóti Zétény, Jámbor Kristóf, Kovács Gergő, Laczkó Benedek és Barnóczki Boldizsár képviselték. A pénzdíjas versenyen 150 ezer forintot tehettek zsebre a veszprémi szumósok.

A svájci Renens-ben tartott Sumo Európa-bajnokságon tizennégy ország 313 versenyzője vett részt. Az oroszokon kívül az összes európai szumó nagyhatalom képviseltette magát. Az igen erős mezőnyben szépen helyt álltak a veszprémi sportolók, akik két bronzérem mellett – Jámbor Levente és Jámbor Kristóf – három pontszerző ötödik helyezést is megszereztek Csejtei Zoárd, Szalay Adrián és Kék Milán révén.

Az Európa-bajnokság díszvendége volt a svájci japán nagykövet, a Nemzetközi Sumo Szövetség elnöke és az Észak-Amerikai Sumo Szövetség elnöke. Ők hárman döntöttek az Eb különdíjainak odaítéléséről, amelyek közül egy a veszprémieket is érintette: az U15-ös korosztály legtechnikásabb férfi versenyzője Szalay Adrián lett.

Az Eb után alig egy héttel már az utánpótlás olimpián bizonyíthatták rátermettségüket a Centrum SE szumósai, akik több értékes helyezést is gyűjtöttek.

Az utánpótlás olimpián szereplő veszprémi csapat Fotó: Centrum SE

Janku Ferenc kiemelte: összefoglalva elmondható, hogy az elmúlt időszak igazán jól sikerült a veszprémi szumósoknak, hiszen öt versenyen összesen 35 érmet szereztek. 

Eredmények, dunavarsányi ob és válogatóverseny, I. helyezettek: Csejtei Kincső (gyermek), Csejtei Zoárd (U15), Huszár Regina (U21), Jámbor Kristóf (U21). II. helyezettek: Takó András, Pálinkás Gábor, Takó Levente (gyermek), Csejtei Kincső (U12), Jámbor Levente, Huszár Regina (U18), Csóti Zétény (U21), Kovács Gergő (U21 és felnőtt). III. helyezettek: Vass Lara, Szauer Kende Attila (gyermek), Kék Milán, Jámbor Kristóf, Csóti Zétény (U18).

Utánpótlás olimpia, első helyezettek: Csejtei Kincső, Csejtei Zoárd, Takó András, Pálinkás Gábor, Szalay Adrián. Második helyezett: Takó Levente. Harmadik helyezettek: Argyelán Kristóf, Szauer K. Attila, Németh Olivér, Tárai Vilmos. Ötödik helyen végeztek: Horváth Marcell, Argyelán Domonkos. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!