Ifjúsági téli olimpia

2024.01.17. 08:59

Az ajkai Faragó Luca Olaszország után Szöulban versenyez

Bronzéremmel tért haza Faragó Luca, az Ajkai Óriások Jégkorong SE sportolója az olaszországi Egna városában megrendezett A divízió I/A világbajnokságról szombaton; vasárnap ismét csomagolt, ugyanis hétfőn már utazott is tovább Szöulba, az ifjúsági téli olimpiára.

Tisler Anna

Faragó Luca legújabb érmével, amely ezúttal egy világbajnoki bronz Fotó: Ajkai Óriások JSE

Luca érdemeit növeli, hogy mindössze 14 esztendősen a 18 évesek nemzeti válogatott keretének tagja. Január második hetében a magyar 20 fős női jégkorong-válogatott bronzéremmel tért haza Olaszországból.

A lányok egy hét alatt öt mérkőzést játszottak. A házigazda olaszok, valamint a japánok ellen veszítettek, majd erőre kaptak, Ausztria, Dánia és Franciaország ellen már győztek. Luca kérdésünkre elmondta, hogy egyik edzője édesapja, Faragó Gyula, a másik Láday András. A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyolcadikos tanulója többször meghívót kapott a női válogatott összetartásaira. Egyedüli Veszprém vármegyeiként került a 20 fős keretbe. Luca a Bánki Donát Szakközépiskola és Gimnázium sportosztályába jelentkezik. Felnőttként is sporttal szeretne foglalkozni, jégkorongedző vagy sportpszichológus szeretne lenni.

Szöulban Mexikó, Törökország, Olaszország, Kína, Ausztrália, Hollandia és a házigazda Dél-Korea csapatával mérkőznek meg. Szeretnének éremmel hazatérni, a szakemberek szerint erre van esélye a válogatottnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!