Egy akadémiából kettő

2024.01.12. 09:43

Elválnak útjaik: külön folytatják a füredi és veszprémi kézisek

Az elmúlt években egy közös akadémia berkein belül nevelték a kézilabda-utánpótlást Veszprémben és Balatonfüreden. Ez idén változik: önálló képzési központ alakult a két városban.

Horváth Gábor

Búcsút intenek egymásnak (a képen a BFKA-Veszprém NB I/B-s csapata), mostantól külön akadémia működik Füreden és Veszprémben

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

- A 2023. december 29-én megjelent 672/2023 számú kormányrendelet alapján a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia balatonfüredi és veszprémi képzési helyei külön, önálló akadémiákként folytatják tevékenységüket – áll a Balatonfüred Kézilabda Akadémia és a Veszprém Handball Academy által egyszerre közzétett Facebook-közleményben.

A 2020-ban alakult Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) egyébként is külön működtette a füredi és a veszprémi csapatokat, mostantól viszont teljesen (jogilag, gazdaságilag, arculatban) elválnak a szomszédvári utánpótlásközpontok útjai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!