Hibátlan a csapat

2024.02.24. 18:45

A Veszprém megtette azt, ami nem ment a Szegednek

Azaz nyerni tudott Gyöngyösön. A Telekom Veszprém továbbra is hibátlan a kézilabda NB I 2023/2024-es szezonjában.

Horváth Gábor

Jehia el-Dera hétszer volt eredményes a Gyöngyös ellen

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Gyöngyös-Telekom Veszprém 33-41 (18-23)

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Tomic 1, Podoba (kapusok), Ubornyák 6, Potisk 6, Jaros 2, Varsandán 4 (1), Hegedűs 5, Lakosy, Bodor, Schmid 1, Gyánti, Edwards 2 (2), Gráf 2, Jóga 2, Pietruszko 1, Kovács G. 1. Edző: Bíró Balázs.

Telekom Veszprém: Corrales, Jensen (kapusok), J. Omar 4 (2), Descat 3 (2), Sandell 2, Elísson 3, Ligetvári, Remili 6, Végh, el-Dera 7, Pesmalbek 4, Vajlupau 5, Casado, Fabregas 4, Koszorotov 3 (1). Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5.

A veszprémiek a csütörtök esti győztes Bajnokok Ligája mérkőzés után szombaton máris pályára léptek, azaz nem volt sok idejük felkészülni a Gyöngyösből. Persze a hevesiek nem tartoznak a legerősebb vetélytársak közé, de velük kapcsolatban mindenképpen ki kell emelni, hogy nemrég hazai pályán „elkapták” a Szegedet, február elején 35-33 arányban jobbnak bizonyultak a sokkal esélyesebb Tisza-partiaknál.

A Telekom Veszprém ennek fényében igyekezett tempósan kezdeni, a gyors játékban a házigazda is partner volt, 2. perc: 3-4. Az első 10 percben jól bírta a Gyöngyös, amely Podoba védéseinek is köszönhetően kétszer (5-4, 9-8) átvette a vezetést. Három vendég gól született zsinórban, kezdte átvenni a kezdeményezést és bedarálni ellenfelét a bakonyi alakulat, 16. perc: 10-13. Bár a hazaiak a folytatásban egyszer még visszakapaszkodtak mínusz egyre, a félidő hajrájában ismét megmutatkozott a bakonyiak erőfölénye, 26. perc: 14-20.

A szünetben öttel vezettek a vendégek, akik határozott védekezéssel igyekeztek elbizonytalanítani a gyöngyösi támadókat. A 39. percben el-Dera növelte hétre az előnyt, 24-31. Nagyjából ez volt a reális különbség ezen a napon a felek között, végül nyolccal nyertek a veszprémiek.

Momir Ilics legénységéből el-Dera volt a legeredményesebb hét találattal, az egyiptomi ráadásul hiba nélkül lőtt. Hozzá hasonlóan Pesmalbek és Fabregas is száz százalékos hatékonysággal célzott.

A Telekomra legközelebb a Bajnokok Ligájában vár feladat, a csapat csütörtökön a francia Montpellier vendége lesz.

Bíró Balázs: - Megérdemelten nyert a Veszprém, tudtuk, hogy 30-35 gólt biztosan kapunk, a kérdés az volt, meddig jutunk. Büszke vagyok a srácokra, többet kaptam tőlük, mint amit vártam. Igyekeztünk úgy teljesíteni, mint a Szeged ellen, de azért az a forma nem jön minden héten.

Momir Ilics: - Minőségi, jó kézilabdát játszott a Gyöngyös, elégedett vagyok azzal, ahogy nyertünk, hiszen alig két nap telt el a GOG elleni mérkőzés óta. Kis pihenő után elkezdjük a felkészülést a Montpellier elleni találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!