Fontos meccs jön

2024.02.22. 09:21

Alig maradt egészséges játékosa a Veszprémnek

Egy nagyon kemény ellenféllel kezd az 1. Futsal Club Veszprém az NB I felsőházi rájátszásának nyitányán. A bakonyiak sok gonddal küszködnek, ennek ellenére nagyon bíznak benne, hogy sikerül otthon tartaniuk a pontokat.

Horváth Gábor

Pénteken elrajtol a rájátszás a futsal NB I-ben. A felsőházban érdekelt veszprémiek az alapszakaszban elért eredmény alapján négy ponttal kezdik a végső helyezésekért folytatott küzdelmet. Az 1. FCV első ellenfele a Nyíregyháza lesz, a felek pénteken 18.30-as kezdéssel csapnak össze a Március 15. úti sportcsarnokban.

A Veszprém és a Nyíregyháza tavaly szeptemberben nagy csatában döntetlenre végzett egymással
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

- Végig kiélezett, izgalmas, magas szintű mérkőzést várok. Az első és legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot. Ha szeretnénk elérni céljainkat, a hazai találkozókra kiemelten oda kell figyeljünk - nyilatkozta a veol.hu-nak Fehér Zsolt, a bakonyiak vezetőedzője, aki hangsúlyozta: minden játékostól maximális koncentrációt vár el pénteken. A nyíregyháziakkal kapcsolatban elmondta, nem lepte meg a csapat idei jó szereplése. Egyrészt a nyírségiek remek, tapasztalt edzővel rendelkeznek Lovas Nobert személyében, másfelől kiváló a játékoskeretük.

Bizonyosan nem lesz könnyű dolga a Veszprémnek, amelynek felkészülését több probléma is nehezíti. - Öt egészséges játékosom van jelenleg, ebből kettő kapus. Sérülések, betegségek tizedelnek minket, nem nézünk ki jól. A meccsig megpróbálunk a lehető legjobb formába lendülni. Szeretném, ha mindenki összeszedné magát és száz százalékkal vetné bele magát a küzdelembe, hisz mindenki tisztában van vele, mi a tét – fogalmazott határozottan Fehér Zsolt.

Az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza két pontot hozott magával a rájátszásba. A keletiek szekerét két légiós húzza, legalábbis ami a góllövést illeti, az NB I-es góllövőlistát Gregory vezeti 25 találattal, a házi versenyben mögötte Maneca áll 19 góllal. A nyírségiek keretét erősíti a volt veszprémi Dávid Richárd, mellette „nagy név” még a korábbi válogatott Öreglaki Norbert is. 

A Veszprém és a Nyíregyháza szeptemberben, Veszprémben 3-3-as döntetlenre végzett egymással. November végén viszont a bakonyiak 6-4 arányban alulmaradtak az alföldiek vendégeként.

Az 1. FCV múlt vasárnap sikerrel hangolt a meccsre, magabiztos győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában az NB II-es Dunaújváros otthonában. Ugyanez nem sikerült a Nyíregyházának, amely a szintén másodosztályú Tiszaföldvárral szemben meglepetésre alulmaradt.

Így indul a felsőházi rájátszás: 1. Haladás VSE 7 pont, 2. Berettyóújfalu 5, 3. Veszprém 4, 4. Kecskemét 3, 5. Nyíregyháza 2, 6. DEAC 1. Az első forduló programja, péntek, 18.30: Veszprém-Nyíregyháza, Kecskemét-DEAC, Haladás-Berettyóújfalu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!