Remekül teljesítettek

2024.02.09. 16:48

Diákolimpiai döntőig menetelt a pápai közgázos futsalcsapat

Kaposváron rendezték az V–VI. korcsoportos futsal-diákolimpia országos döntőjét, ahova a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium csapata is kivívta a részvételi jogot. Tóth Ferenc tanítványai a kétnapos tornán remekül teljesítettek, végül ezüstéremmel gazdagodtak.

Haraszti Gábor
Szépen csillog az ezüst a közgázos diákoknak
Forrás: MDSZ

A városi selejtező megnyerése után a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium mögött a második helyen jutott a vármegyei fináléból a répcelaki országos elődöntőbe a pápai alakulat, mely csoportelsőként zárt, így készülhetett az országos seregszemlére, ahol az ország legjobb 12 futsalos középiskolás csapata, 120 diák harcolt az érmekért a Somogy Megyei Diáksport Szövetség által szervezett eseményen. A pápai iskola a Zalaegerszeggel és a Péccsel is döntetlent játszott, a büntetőpárbajokat megnyerve csoportmásodikként jutott a középdöntőbe, ahol ismét büntetőkkel jutott tovább a Nyíregyháza ellen. A Budaörs felett aratott 5-1-es siker a legjobb négy közé jutást jelentette, majd egy budapesti iskolát legyőzve már „csak” a csoportbéli riválist, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot kellett volna legyőzni. Sajnos a pápaiak korán hátrányba kerültek, és végig futottak az eredmény után, végül 3-0-ra alulmaradtak, de a megszerzett második hely is elismerésre méltó teljesítmény. Tóth Ferenc testnevelő maximálisan meg volt elégedve tanítványaival.

– Rendkívül sok pozitív élménnyel gazdagodva tértünk haza, a srácok fegyelmezetten, motiváltan fociztak végig a torna során, nincs bennem hiányérzet. Nyilván jó lett volna feltenni a koronát a teljesítményünkre, de így is le a kalappal előttük. A mindent eldöntő meccsen a korai gól után időkéréssel próbáltam rendezni a sorokat, nem sikerült, majd szinte egyből gólt kaptunk, aztán, mire megint kezünkbe vettük volna az irányítást, megszületett az ellenfél harmadik gólja és eldőlt a meccs. A lefújást követően néhány játékosnál eltörött a mécses, persze aztán később tudtak már örülni az ezüstnek. Jövőre ismét megpróbáljuk, jó hír, hogy a csapat együtt marad, és bízom benne, hogy találok még további tehetséges játékosokat az iskolában, akik segítenek majd céljaink elérésében – bizakodott a testnevelő.

A pápaiak az ezüstérem mellett egy különdíjat is hazahoztak, a döntő legjobb mezőnyjátékosa Nagy Dávid lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!