Röplabda

2024.02.12. 07:00

Egy pont a sereghajtó otthonából

A női röplabda NB I-ben az UTE U21 együtteséhez látogatott a VESC. A találkozót megelőzően a veszprémiek az 5., a hazaiak a 11., azaz utolsó helyen álltak.

Balogh Dávid

Zsinórban a negyedik vereségét szenvedte el a VESC

Fotó: Fülöp Ildikó (archív)

UTE U21 - VEHIR-VESC 3:2 (-17, 20, 27, -23, 13)

Budapest, 65 néző. V.: Veress, Széll.

UTE U21: Butor 2, Riesz 10, Szatmári 17, Manninger 24, Kállai 11, Rádosi 3. Csere: Pusztai (liberó), Correa 2, Győr, Báder, Csereklye 10, Vas. Edző: Selmeczi Zsuzsanna.

VESC: Kovács, Araújo 22, Sevinger 3, Sólyomvári 14, Richards 21, Bozsó 3. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Piltman 1, Deli, Kiss 2, Rácz, Szalczinger. Edző: Tumpech Ádám.

Hullámzó játékot hozott az első játékrész. Tumpech Ádám tanítványai többször is megléptek a házigazdáktól, azonban a hazaiaknak mindig volt erejük visszakapaszkodni. A veszprémiek a szett végén megrázták magukat, és bebiztosították a részsikert (17-25). A második szett szoros játékot hozott, végig fej fej mellett haladtak a felek. Az első játékrészből okulva azonban a hazaiak egalizálni tudtak (25-20). A harmadik játszmát az Újpest kezdte jobban. A szett közepén már hat pontos volt a hazaiak előnye, azonban Sólyomváriék szépen visszajöttek a meccsbe. A lelkesen játszó hazaiak végül egy kiélezett csatában behúzták a harmadik játékrészt (29-27). A negyedik szettben domináltak a veszprémiek, végül csak minimális különbséggel egyenlítették ki a párharcot. (23-25).

A döntő szettben hamar vezetést szerzett az Újpest, amiből már nem engedett, így egy ponttal gazdagodtak a bakonyiak (15-13)

Tumpech Ádám: – Az egész mérkőzésen a saját árnyékunkat próbáltuk átlépni. A játék nagy részében rossz volt a blokkunk és a nyitásfogadásunk, valamint fegyelmezetlenek voltunk védekezésben. Ezek mellett a hibák mellett pedig már soknak bizonyult az, amiben az UTE jobb volt nálunk. Gratulálok nekik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!