Fantasztikus hangulat

2024.02.28. 18:58

Elmaradt az újabb veszprémi bravúr a Magyar Kupában (képgaléria)

Nagy küzdelemben alulmaradt azt NB I-es Kecskeméttel szemben a Veszprém a labdarúgó Magyar Kupa ötödik fordulójában csütörtökön, Ajkán. A vendégek jutottak a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Horváth Gábor

Egyenrangú partner volt az NB III-as Veszprém

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Veszprém-Kecskeméti TE 0-2 (0-0)

Ajka, 1500 néző. V.: Kovács J. Z. Practical VSC Veszprém: Kovács Martin – Krebsz, Kószás, Dobsa, Zachán – Tömösvári (Major, 43.), Volter, Kun (Horváth H., 78.), Baldauf, Molnár B. (Kovács Máté, 65.) - Bartusz. Edző: Pető Tamás. 

Kecskemét: Kersák – Májer (Szűcs, 91.), Szabó A. (Iyinbor, 76.), Belényesi, Katona, Leoni – Derekas (Zsótér, a szünetben), Vágó, Meszhi (Lukács, 55.) – Horváth K. (Banó-Szabó, 91.), Pálinkás. Edző: Szabó István.

Erőteljesen kezdett a Kecskemét, a veszprémiek az első percekben kapujuk elé szorultak. Amikor először kiszabadultak, akkor viszont rögtön egy veszélyes szöglettel jelentkeztek, Molnár Balázs beívelését Kersák tolta nehezen a léc fölé.

Remek futballhangulatban játszhattak a csapatok, a veszprémi szurkolók az első perctől kezdve lelkesen buzdították övéiket, és a szép számú kecskeméti drukkerhad sem volt csendes.

Nem volt túl sok esemény a pályán, ugyanakkor unalmasnak sem volt mondható a meccs. A piros mezesek igyekeztek felvenni a versenyt a fizikai fölényben lévő vendégekkel. Ez nemcsak igyekezet volt, a többször is sikerrel jártak Pető Tamás tanítványai.

A 26. percben Meszhi célozta meg egy gyors mozdulattal a kaput, 16 méteres lövése után a bal kapufa mellett suhant el a labda. A másik oldalon Baldauf próbálkozott, jóval távolabbról, a lövés erős volt, Kersák nem merte fogni, oldalra ütötte.

Szervezetten futballoztak a bakonyiak, akik nem hagytak sok területet a kevés elképzeléssel támadó vendégcsapatnak. A pontrúgásokban bíztak a kecskemétiek, de ezekre a szituációkra jól láthatóan fel volt készülve a házigazda.

A félidő hajrájában sérülés miatt volt kénytelen változtatni Pető mester, Tömösvári helyére Major érkezett. A játékrész Leoni szabadrúgásával ért véget, a kecskeméti remek helyről kísérletezhetett, de messze kapu fölé vágta a játékszert.

Fordulás után Molnár Balázs került a vendégkapu elé, a másik oldalon lesgól született. Pályára lépett Zsótér Donát is, de nem ő okozott izgalmakat, hanem Major és Molnár, akik remek kontrát vezettek. Az akció végén mintha egy védő kezét érte volna a labda, a játékvezető nem így látta, sőt reklamálásért Majort figyelmeztette.

Az 59. percben villant a Kecskemét, Lukácstól Zsótér kapott labdát, aki a bal oldalról keményen lőtte középre a játékszert, amely Dobsa lábáról pattant a kapuba, 0-1.

A Veszprémnek kellett újítania, ez pedig nem volt könnyű a rutinosabb riválissal szemben. Kemény párharcok jellemezték a játékot, a bíró többször is felmutatta a sárga lapot mindkét oldalra.

Igyekezett, ment előre Pető Tamás csapata, de a Kecskemét nem adta ki a kezéből az irányítást. A második gól pedig végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát. A 90. percben Katona Levente fejelt öt méterről a hazai kapuba egy szöglet után, 0-2.

Jól küzdött, szépen helytállt a Veszprém, azonban az NB I-es rivális megérdemelten győzött. A bakonyi szurkolók nem voltak elégedetlenek, sőt, vastapssal jutalmazták kedvenceiket a lefújást követően.

Pető Tamás: - Jó meccset játszottunk, próbáltunk felnőni a feladathoz, azt gondolom, ez sikerült. A Kecskemét élt a lehetőségeivel, mi nem, ez jelentette a különbséget. Gratulálok ellenfelünknek, szimpatikus csapat, nem könnyű ellene játszani. Mi becsülettel felkészültünk és nem is vallottunk szégyent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!