Országos táncverseny

2024.02.23. 17:00

Ezernél is több táncos a színpadon

A Zsoodance Táncsport Egyesület nyolcadik alkalommal rendezett nyílt, országos táncversenyt a Városi Sportcsarnokban. A két nap alatt közel 460 produkcióban 1200 táncos járult a zsűri elé. A pápaiak tizenegy koreográfiával érkeztek a megmérettetésre.

Haraszti Gábor
Négy kategóriában nevezhettek a versenyzők
Négy kategóriában nevezhettek a versenyzők 
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Manó, gyerek, junior és felnőtt korcsoportban szóló, duó, csoport és formáció kategóriában az ország minden részéből regisztrált nevezést a versenyiroda, sőt még Szlovákiából is üdvözölhettek táncosokat. – Az első napon 250, a másodikon 210 koreográfiát értékelt a zsűri, lett volna még több nevező is, de egyszerűen több produkciót már nem tudtunk belesűríteni ebbe a két napba – mesélte Cserkuti Zsófi szervező, az esemény megálmodója. A második napon – miután a minősítő verseny véget ért – a profiké volt a küzdőtér, akik hiphop, modern tánc, látványtánc és open kategóriában mérték össze ügyességüket. A zsűriben Vér Hajnalka diplomás táncpedagógus, Toronya Alexandra táncpedagógus, Dukai Anett, a Bronsis Tánciskola művészeti vezetője, Bakos Melis, a Panic Crew TSE alapítója, valamint Kassai Gábor, a R3done Dance Studio tanára foglalt helyet.

Négy kategóriában nevezhettek a versenyzők
Négy kategóriában nevezhettek a versenyzők 
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A Zsoodance az első napon nyolc arany és három ezüst minősítést szerzett, másnap a profi kategóriában Döbrössy Eszter és Ihász Fanni junior hiphop duóban pedig harmadik helyen végzett. A VIII. Zsoodance Fest Kassai Gábor workshopjával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!