Kézilabda NB I.

2024.02.22. 08:32

Fejér-B.Á.L. Veszprém: az esélytelenek nyugalmával

Felszabadultan, mindenféle teher nélkül kézilabdázhat a Fejér-B.Á.L. Veszprém február 24-én (szombat, 18 óra) az OTP Bank-Pick Szeged otthonában, mivel nincs veszítenivalójuk, főként azon kell fáradozniuk, hogy a rivális számára ne váljanak könnyű prédává.

Király Ferenc

Grünfelder Péter egykori csapata ellen léphet pályára

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A két csapat eddig ellentétes utat járt be az NB I-ben, míg a sereghajtó bakonyiaknak két győzelme, addig a BL-résztvevő, az élvonalban második helyen álló ellenfélnek két veresége van. Danyi Gábor edző gárdája hétvégén újabb pofonba szaladt bele, a CYEB Budakalász ellen az első félidei játékukat sajnos rossz volt nézni: csapnivalóan teljesítettek, teljes bénultság lett rajtuk úrrá. Sorsuk alakítását később sem tudták a saját kezükbe venni, ám mert legalább a hajrában úgy küzdöttek, ahogy addig is kellett volna, vállalható vereséget szenvedtek (25-30). Az elmúlt hetek tendenciáját látva, illetve a sorsolásra gondolva, csodaszámba menne a bennmaradásuk, de persze, amíg matematikai esély mutatkozik rá, bármi megtörténhet…

A Pick Arénában vívandó mérkőzés előtt sem lehetnek vérmes reményeik, kevés sanszuk van arra, hogy a Tisza-partiak pályáján borítsanak papírformát. Nem lehet vita tárgya, hogy melyik a jobb csapat: a zászló a kötelező sikerre készülő hazaiaknak áll. Mivel a vendégeken nem lesz eredménykényszer, az esélytelenek nyugalmával várhatják a bajnokit, elsősorban azért kell törni magukat, hogy mindent beleadva „rágós falat” legyenek, s jelentős hátrányban se adják fel a csatát. A jobb játékerőt képviselő Bánhidi Bencéékkel szemben is megoldhatnak apró részfeladatokat, például, hogy aki pályára lép a soraikban, az éljen a lehetőségével, járuljon hozzá a műhely teljesítményéhez. Szurkolóik abban bíznak, hogy a közelmúltbeli fiaskók nem vették el teljesen a sportolók kedvét és önbizalmát, és példásan küzdve, képesek lesznek a harcos énjüket mutatni. Ha lesz tartásuk, nem lesznek dekoncentráltak, magyarán nem feltartott kézzel lépnek pályára – egységesnek és összeszedettnek mutatkoznak –, akkor a vetélytárs nem kényszerítheti őket a kelleténél is alárendeltebb szerepre, s saját értékrendjük szerint egy jó derbit vívhatnak. Híveiknek már azzal örömet szereznének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!