Kézilabda NB I.

2024.02.09. 09:28

Fejér-B.Á.L. Veszprém: lépnének egyet a céljaik felé

Veszprém A jobb folytatásban bíznak a kiesés elől menekülő Fejér-B.Á.L. Veszprém sportolói, akik február 10-én (szombat, 19 óra) a szintén nem túl acélos formát mutató HSA NEKA vendégei lesznek. A sereghajtónak nem lehet más célja, mint ponto(ka)t gyűjteni – a szép kézilabda már csak hab lenne a tortán.

Király Ferenc

A veszprémieknek a Dabas ellen akadtak fellángolásaik, de még mindig sok hiba tarkította a játékukat

Forrás: Veol

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A tabella végén árválkodó, az eddig eltelt 14 fordulóban csak két sikernek örülhetett, így négypontos bakonyiak a múlt heti „tavaszi” rajton a Március 15. utcai csarnokban kaptak ki a Dabas KC-tól (29-31). Danyi Gábor edző együttesének ezúttal is akadtak fellángolásai, de még mindig sok hiba tarkította a játékát, időnként kishitűnek tűnt. A produkciójukból hiányzott az átütőerő, pontatlanok voltak, az ellenfél jobb és egységesebb gárda benyomását keltette. Tomori Győző, a dabasiak trénere azért dicsért is, mondván, a hétvégén látott veszprémi műhely – amely a hajrában sem adta fel a küzdelmet – jobb, mint az őszi.

Hári Leventéék a tíz ponttal a tizedik helyen álló balatonbogláriakhoz utaznak, akiket ősszel is két vállra fektethettek volna, hiszen az első félidőben többször is vezettek három-négy góllal, a 45. percben 23-20-ra, aztán mély hullámvölgybe kerültek: képtelenek voltak megújulni, a rivális pedig kihasználta a megingásukat (25-29). A bajnokságot jól indított akadémisták mostanság ugyancsak rossz formát mutatnak, a legutóbbi nyolc fellépésükből csak egyet nyertek meg, azt is egyetlen góllal. Hétvégén Komlón kaptak ki (28-24). Ilyenformán számukra is létfontosságú a felek előtt álló párharc. A bennmaradásért harcoló mieink újra pontszerzési kényszerben vannak, ám ha terveiket siker koronázná, akkor léphetnének egyet a céljaik felé. A napokban azon dolgoztak, hogy meg tudják ugorni az újabb akadályt, ehhez pedig mindent egy lapra kell feltenniük. Ha az eddiginél lendületesebbek lesznek, élnek a kínálkozó lehetőségeikkel, stabilizálják a védelmüket, hatékonyabban támadnak és karakteresebbé válnak, akkor átszakadhat a gát: diadalittasan térhetnek haza. Egy esetleges győzelem pedig erőt adhatna nekik a folytatáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!