Röplabda

2024.02.25. 21:02

Fontos pontokat hozott el a VESC

A női röplabda NB I-ben szereplő VESC együttese négy szettes csatát vívott a Budaörssel. A játék minden elemében jobbak voltak Tumpech Ádám tanítványai.

Balogh Dávid

Budaörsi-DSE-Emericus - VESC 1:3 (-20, -18, 20, -14)

Budaörs, 120 néző. Vezette: Tillmann, Szél.

BDSE: Pisák L. 3, Horváth 11, Hernády 5, Pisák F. 13, Drávecz 6, Adamovic 1. Csere: Berkó V., Ujvárosi (liberók), Katona 2, Kiss 7, Pásztor 1, Flach. Edző: Ujvárosi Levente.

VESC: Araújo 19, Kiss 8, Sólyomvári 12, Richards 23, Bozsó 9, Deli 3. Csere: Bődi (liberó), Kovács 1, Rácz 1, Szalczinger 1. Edző: Tumpech Ádám.

A női röplabda NB I-ben szereplő VESC együttese négy szettes csatát vívott a Budaörssel. A játék minden elemében jobbak voltak Tumpech Ádám tanítványai.
Nagyszerűen játszott a veszprémi csapat 
Archív fotó: Nagy Lajos

Az első játékrész szorosan indult, de a szett közepére már magabiztos előnye volt a bakonyi alakulatnak. A hazaiak ugyan próbálták tartani a lépést, de ez nem sikerült, így veszprémi részsikert hozott az első játszma (20-25).

A második szettben 15-15-ig egyenrangú felek csatáját láthatták a nézők, majd Tumpech Ádám kettős cserével rázta fel csapatát, és sikerrel is jártak (18-25).

A harmadik játszmát is a veszprémiek irányították javarészt, de egy sajnálatos sérülés után a hazaiak lendületbe jöttek, és szépítettek (25-20). 

A negyedik játékrészben nem nagyon adott esélyt ellenfelének a VESC. A Veszprém vármegyeiek sokkal összeszedettebbek voltak, és végül megérdemelten zárták le az összecsapást (14-25).

Tumpech Ádám: – A mai mérkőzésen több elemben is sokkal jobban teljesítettünk, mint az elmúlt időszakban. A mérkőzés legnagyobb részében jól fogadtunk és jól blokkoltunk, de a támadások zömét nem sikerült gyorsan pontra váltanunk, és ezek a hosszú labdamenetek legtöbbször az ellenfél javára dőltek el. Horváth Petra sérülése - akinek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk - minket zavart meg, a BDSE csapatát pedig még koncentráltabbá tette. A negyedik szettben szerencsére sikerült jó egyéni teljesítményekkel behúznunk a mérkőzést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!