Röplabda

2024.02.23. 11:19

Izgalmas csatában maradt alul a Szent Benedek RA

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének a második összecsapásán fantasztikusan játszott a füredi együttes, azonban a Kaposvár hátrányból tudott fordítani.

Balogh Dávid

Szent Benedek RA–Kaposvári NRC 2:3 (22, 22, –29, –19, –12)

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének a második összecsapásán fantasztikusan játszott a füredi együttes, azonban a Kaposvár hátrányból tudott fordítani.
Közel állt a meglepetéshez Varga Tomas együttese
Fotó: Archív fotó: Nagy Lajos

Balatonfüred, 225 néző. V.: Halász T., Halász E.

SZBRA: Laskowska 14, Szerényi 7, Wojcik 11, Berkó 6, Cestero Cruz 23, Pérez Ramos 15. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki, Gatard, Kobaidze 1, Mayerhoffer. Edző: Varga Tomas.

KNRC: Vilvert 16, Martin 1, Radnai 7, Szedmák 30, Dias Da Silva 12, Santos 16. Csere: Rády (liberó) Lima, Godó, Maiorano. Edző: Lacombe Vincent.

Sok hibával kezdett a Balaton-parti együttes, amit a vendégek hamar kihasználtak (3-8). Hazai időkérést követően rendeződtek a sorok, és megkezdte a felzárkózást Varga Tomas csapata. A játékrész közepén fej fej mellett szerezték a pontokat az együttesek, de Szerényiék tudták, hogy mikor kell rákapcsolni, és megnyerték az első játszmát (25-22).

Az előző szett sikere után nagy önbizalommal játszott a füredi együttes, bárhogy is akarta megtörni a Kaposvár a hazai játékot, nem sikerült. A játékrész végén ismét a fürediek jöttek ki jobban a végjátékból (25-22). 

A harmadik szett elképesztő izgalmakat hozott. Ugyan egyenrangú ellenfele volt a hazai alakulat a kaposváriaknak, de az esélyesebb csapatnak volt ezúttal nagyobb szerencséje. Egy elhúzódó végjáték után a KNRC szépített (29-31). 

A negyedik játékrészben is folytatódott a feszült iram. Sokáig fej fej mellett haladtak a felek, azonban a szett végéhez közeledve több hazai hiba is felütötte a fejét, aminek következtében lezárta a játékrészt a Kaposvár, és egyenlített (19-25). 

Az ötödik játékrészben a vendégek diktálták a tempót, és nyerték meg végül a találkozót (12-15). 

Varga Tomás: – Az első két szettet nagyon határozott játékkal hoztuk, a taktikát is betartottuk, de most sem tudtuk jól befejezni a mérkőzést. Közel voltunk a jó befejezéshez, de elfáradtunk. Remélem, hogy vasárnapra kipihenjük magunkat, és még egy lapáttal rá tudunk tenni a teljesítményre!



 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!