Újra légiósnak állt a veszprémi

2024.02.22. 09:27

Megvan Novothny Soma új csapata

Lengyelországba szerződött Novothny Soma, a veszprémi nevelésű labdarúgó az első ligás Ruch Chorzównál folytatja pályafutását.

Horváth Gábor

A 29 éves csatár nemrég bontott szerződést az NB II-es Vasassal. Felmerült, hogy az NB I-be szerződik, az Újpest és a Diósgyőri VTK is érdeklődött iránta, de a tárgyalások elakadtak. Most a lengyel Ruch Chorzów bejelentette, hogy szerződtette Novothny Somát, aki féléves szerződést kötött új klubjával, egyéves hosszabbítási opcióval.

Novothny Soma szerződése 2024. június 30-ig szól
Forrás: www.ksruch.com

Novothny Soma a Veszprémi FC USE nevelése, már korán felkerült a felnőtt csapatba, majd fiatalon az olasz Napolihoz szerződött. Később több itáliai csapatban is szerepelt, légióskodott Dél-Koreában, Németországban és Cipruson. Itthon volt a Diósgyőr és az Újpest labdarúgója. 

A Ruch Chorzów jelenleg az utolsó előtti a lengyel első osztályban, egy sikere, 11 döntetlenje és kilenc veresége van, a célja a bennmaradás kivívása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!